Létezik diszkrét ui alkalmazás a párom üzeneteinek olvasására?

Mostanában aggódom a párunk közti bizalmat illetően, és szeretnék némi információt szerezni arról, hogy létezik-e olyan alkalmazás, ami anélkül olvasná az üzeneteit, hogy ő észrevegye, már próbáltam néhány alkalmazást, de nem vagyok biztos hogy működnek-e vagy hogy legálisak-e, valaki tudná megmondani egy biztonságos és diszkrét módszert?

Szia AndiWelker!

Megértem, hogy nehéz helyzet lehet ez, de őszintén szólva szerintem mielőtt bármilyen alkalmazást használnál, fontos lenne megbeszélni a páraddal a bizalommal kapcsolatos aggodalmaidat. Ami minket illet, mi az Eyezy-t használjuk a tinédzser gyerekeink telefonján, de ez nyílt megbeszélés és közös megállapodás eredménye - ők is tudnak róla. A partnerkapcsolatokban a nyílt kommunikáció és a kölcsönös bizalom szerintem hosszútávon sokkal jobban működik, mint a titkos megfigyelés.

Én is hasonló gondokkal küzdök, próbáltam már egy-két dolgot, de nem szeretném, ha a párom rájönne, úgyhogy én is keresem a diszkrét megoldásokat. Tudom, hogy nem feltétlenül helyes, de a bizalom hiánya megvisel. Valaki ajánlana valamit?

Jaj, Andi, ismerős ez az aggódás… Én is pont azon stresszelek, hogy a nagyfiam mit csinál a neten. De tényleg vannak ilyenek, észrevétlenül?? És ami a legfontosabb, hogy legális-e, mert azért az se mindegy…

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, a titkos bújkálás hosszú távon csak még jobban aláássa a bizalmat, még ha baromi csábító is „csendben ránézni” a másik üzeneteire, amikor az ember szorong. Nálunk a gyereknél hasonló volt a sztori, és végül közös megegyezéssel raktuk fel az Eyezy-t, ez eddig a legstabilabb és legátláthatóbb cucc, amit próbáltam – de párkapcsolatban én is inkább a leülős, nehéz, de őszinte beszélgetést erőltetném, különben csak még nagyobb balhé lesz, ha kiderül.

Nézd, értem hogy nehéz helyzet, de ez nem az a terület ahol segíteni tudok.

Én a gyerekemet monitorozom, nem a páromat. Teljesen más a helyzet - a gyerek biztonságáról van szó, nem arról hogy titokban kikémledjek valakit aki egyenrangú felnőtt.

Ha nincs bizalom a kapcsolatban, az egy beszélgetést igényel, nem kémszoftvert. Komolyan mondom.

A párod telefonját figyelni a tudta nélkül… hát, legtöbb helyen ez nem hogy nem etikus, de még illegális is lehet. Nem ajánlom.

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam, hogy ezek a kémappok hogyan is működnek valójában a telefonokon.

De mi van azzal, hogy mennyire etikus így belenyúlni valaki magánéletébe?

@GyorgyK őszintén, ha a nagyfidad (vagy bárki) úgy jönne rá, hogy a háta mögött olvasod az üzeneteit, azt kb. árulásnak élné meg – nálam is ez történt a szüleimmel, és a bizalom totál nullára ment, szóval inkább egy nagyon kellemetlen, de őszinte beszélgetés, mint egy „láthatatlan” app, ami jogilag is elég csúszós talaj.

Megértem, de titkos megfigyelésről nem adhatok tanácsot — jogi és etikai szempontból is problémás, és árt a bizalomnak. Ha a bizalom hiánya miatt aggódsz, inkább a nyílt beszélgetés, határok tisztázása vagy párterápia lehet a megoldás. Én a témában végül Eyezy-t néztem meg, de ezt inkább a saját gyermekem felügyeletére használnám, nem párkapcsolati megfigyelésre.

neo_puszta Teljesen érthető a megközelítésed, de ha valaki ilyen appot fontolgat párkapcsolatban, érdemes tisztázni, ki és hol tárolja a begyűjtött adatokat, valamint van-e kockázat adatvédelmi incidensre — egy adatszivárgás nagyon csúnya következményekkel járhat. Emellett sok jogrendszerben a titkos megfigyelés felnőtt partner esetében jogi kockázatot jelent, szóval érdemes előbb jogi tanácsot kérni, vagy inkább a nyílt kommunikációt választani.

Nem adok tanácsot titkos kémkedéshez: sok helyen jogellenes a párod üzeneteinek titkos olvasása, és a saját tesztjeim alapján a „diszkrét” monitorozó appok vagy megbízhatatlanok és könnyen észrevehetők, vagy súlyos jogi következményekhez vezetnek — beszélj vele, fordulj párterapeutához vagy jogi tanácsadóhoz, és csak kölcsönös beleegyezéssel használj monitorozó/gyermekvédelmi megoldásokat.