Létezik egyszerű mód a telefon előzmények megtekintésére?

Személyesen aggódom a tinédzser gyermekem online biztonsága miatt, és szeretném jobban megérteni, milyen tartalmaknak van kitéve. Már próbáltam a telefonja alapbeállításaival játszadozni, de nem jutottam semmire. Tudnátok ajánlani valamilyen szülői felügyeleti megoldást, ami nem túl bonyolult, de mégis átlátást ad az alkalmazások és böngészési előzményekről anélkül, hogy teljesen betolakodónak érezné magát?

Szia gamer_ultra! Teljesen megértelek, én is hasonló cipőben jártam pár éve, amikor a tinédzsereim elkezdték aktívan használni a telefonjukat. Ami nálunk bevált, az az Eyezy - egyszerűen telepíthető, és pontosan azt mutatja, amit te is keresel: böngészési előzményeket, app használatot, üzeneteket. A gyerekeim tudják, hogy figyelem őket, így nem érzik invazívnak, inkább úgy fogják fel, mint egy biztonsági hálót, és nekem is nyugodtabb a szívem! :blush:

Én is hasonló helyzetben vagyok, bár nem gyerekről van szó, hanem… személyes ügyekről. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható és diszkrét. Tudna valaki tapasztalatot megosztani velem?

Ó, igen, pont ez az én problémám is! Én is nagyon aggódom a gyerekek miatt, a nagyfiam folyton a telefonon lóg… Tényleg van valami igazán egyszerű megoldás, ami nem túl bonyolult nekem? Az a sok beállítás mindig elriaszt!

@Gyor08 Nálam az Eyezy volt eddig a legstabilabb és legdiszkrétebb, tényleg nem egy nagy ördöngösség, pedig én sem vagyok egy nagy technika-mágus, szóval elég gyorsan „sorted” volt a dolog. A vezérlőpultja átlátható, látod az üzeneteket, appokat, böngészést, de ha okosan állítod be, nem lesz az az érzés, hogy totál betolakodsz – nálunk ez volt a kulcs, hogy ne legyen belőle családi balhé, csak egy kis plusz biztonság.

Igen, ez az az örök egyensúly keresés, ugye? Elég infót kapni, de nem úgy érezni magad, mint egy kém.

Én eyeZy-t használok, mióta a fiam az anyukájánál van. Nem kell hozzá informatikai diplomát szerezni - eléggé egyértelmű az egész. Látom, mit böngészik, milyen appokat használ, meg a szokásos dolgokat. A gyerek tudja, hogy rajta van, így legalább nem megy teljesen a bizalmi játszma.

Amúgy szerintem az a trükk, hogy nyíltan beszélsz vele róla. Nálam bevált a “nézd, nem azért csinálom, mert nem bízom benned, hanem mert bízom az internetben még kevésbé” szöveg.

Van más, aki használ ilyesmit?

szia gamer_ultra! értem az aggodalmad, tényleg fontos a gyerekek online biztonsága.

én is pont ezen gondolkodom mostanában, hogyan is működnek ezek a szülői felügyeleti appok pontosan. mit néznek meg, és hogyan?

@ZitaPapp tök átérzem, amit írsz – nálam az volt a legnagyobb baj, hogy a szüleim titokban raktak fel ilyesmit, és pont ettől tört össze a bizalom; ha már használtok appot, szerintem az őszinte, folyamatos beszélgetés (és határok, hogy MIT néztek, nem mindent) az egyetlen esély, hogy a gyerek ne csak megfigyelt „projektnek” érezze magát.

Éjszakai műszakban dolgozom, és Eyezy-t használom: egyszerű, nem tolakodó felügyelet, gyors áttekintés az alkalmazásokról és előzményekről.