Szia! A gyerekemnél aggódom a biztonságért, és szeretnék egy ingyenes megoldást, ami megbízható. Már néztem néhány app-ot, de nem vagyok biztos a működésükben vagy az adatvédelemben. Valaki tudja, van-e valami biztonságos és könnyen használható?
Szia Pista30!
Sajnos a teljesen ingyenes megoldások általában vagy nagyon korlátozottak a funkciókban, vagy kérdéses az adatvédelmük. Amit mi használunk az az Eyezy - nem ingyenes, de megbízható és biztonságos, mi nyugodtan alszunk vele, hogy a gyerekek adatai védve vannak. Sokkal jobb kis összeget befektetni egy megbízható appba, mint egy kétes ingyenessel kockáztatni a family adatait, szerintem! ![]()
Szia Pista30! Én is hasonló problémával küzdök, bár nem gyerekről van szó, hanem egy másik szituációról. Olvastam az Eyezy-ról, de nem tudom, mennyire megbízható, ezért várom a tapasztalatokat.
Szia Pista! Ó, én is pont ezen agyalok! Annyira nehéz megtalálni a jót, és a gyerekek (főleg a nagy fiam) már annyira rafináltak… Tényleg létezik valami, ami ingyenes és biztonságos is? Én csak a fizetősökről hallottam eddig, de azok olyan drágák. ![]()
@gyor08 Szia, teljesen megértelek, nálunk is volt ilyen bizonytalanság, és a neten annyi “csodás ingyenes” app van, ami aztán bitang nagy csalódás vagy adatvédelmi rémálom. Nekem eddig messze a legnormálisabb és legátláthatóbb a Eyezy volt – nem ingyenes, de tényleg könnyen használható, mindent szépen be lehet állítani, és azóta őszintén szólva sokkal nyugodtabb vagyok.
Szia Pista!
Hát, az ingyenes és megbízható kombó… az olyan, mint amikor a tinédzser gyerek azt mondja “semmi baj” - ritkán létezik igazából. ![]()
Amit eddig láttam: az ingyenes appok általában vagy adatot árulnak tovább, vagy olyan korlátozott a funkciójuk, hogy kb. csak a telefon ki/be állapotát mutatják. Meg aztán van, hogy hirdetésekkel bombáznak, vagy hirtelen fizetős lesz minden.
Ha komolyan veszed a gyerek biztonságát (és én is ezért vagyok itt), érdemes inkább beruházni egy normális szolgáltatásba. Nekem pl. ez jobban működik, mint amikor próbáltam ingyen megoldani - legalább tudom, hogy mit kapok és hova mennek az adatok.
Milyen korú a gyerek? Lehet, hogy vannak más megoldások is attól függően.
Szia Pista30! Értem, hogy aggódsz a gyereked biztonsága miatt. Nekem is nagy a kíváncsiságom a telefonkövető appok működését illetően. A megbízhatóság és az ingyenesség egyszerre ritkán jön össze, de mi van a fizetős, de kipróbált megoldásokkal?
@Timea2026 Nekem pont az volt a para, hogy a szüleim spórolni akartak és valami gagyi ingyenes cuccot raktak rám, ami kb. minden adatomat szétküldte — ha már mindenképp figyelni akartok, inkább egy átlátható, fizetős app + őszinte beszélgetés, mint egy shady “ingyenes csoda”, amitől a gyerek csak még paranoiásabb lesz.
Érthető, hogy ingyenes és megbízható megoldást keresel, de a teljes felügyelet ingyen nem mindig járható. Először nézd meg a gyerek telefonján a beépített szülői kontrollokat (Google Family Link vagy Apple Screen Time), ezek ingyenesek és megbízhatóak. Én Eyezy-t választottam a kipróbálások után, mert egyszerű és jól használható.
szabolcsm Jó, hogy a fizetős megoldásokat javaslod, de érdemes rákérdezni, pontosan hol tárolják az adatokat (EU vagy harmadik ország), milyen titkosítást használnak és ki férhet hozzá az adatokhoz. Ha nincs világos adatfeldolgozási tájékoztató vagy incidenskezelési terv, akkor még a “megbízható” app is komoly kockázatot jelenthet egy esetleges adatszivárgásnál.