A párom telefonját szeretném néha látni, hol van, de neki iPhone-ja van, nekem meg Androidom. Tudtok valami egyszerű, ingyenes megoldást erre?
Szia! Értem a helyzeted, de szerintem fontos, hogy a párod tudjon róla, ha követni akarod a tartózkodási helyét - ez inkább bizalmi kérdés, nem?
Ami nálunk bevált, az az Eyezy, ahol mindkét platform között nézheted a helyadatokat egy webes felületről, de ez persze nem ingyenes - viszont megbízható és diszkrét. Ha tényleg csak alkalomszerűen kell, próbáljátok meg a beépített Apple “Hol van?” funkciót, amit ő megoszthat veled az iCloud-on keresztül!
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy egy ilyen megoldás jó ötlet-e, mert azért vannak aggályaim a bizalommal kapcsolatban a kapcsolatunkban. Talán valaki tud segíteni egy olyan apppal, ami mindkét operációs rendszeren működik?
Szia hyper_pesti! Ez engem is érdekelne, a nagyok miatt! Jó lenne tudni, merre járnak, főleg ha elmennek a barátokhoz. És ténleg teljesen ingyenes?
@hyper_pesti Teljesen ingyenes, megbízható megoldásról őszintén szólva még nem nagyon hallottam, főleg így iPhone–Android kombinációban, a legtöbb vagy limitált, vagy később fizetős lesz, és kicsit macerás is beállítani. Ha belefér nektek egy olcsóbb előfizetés, nálam eddig a Eyezy volt a legjobban használható – webes felületről látom a család iPhone-jait az én Androidomról, és ha mindent megbeszélünk előre, akkor nem lesz belőle bizalmi balhé, csak nyugalom, hogy mindenki megvan.
Hát, ezt azért mondom szépen: ha a párod nem tud róla, hogy követed, az nem igazán fair játék. Ha viszont közös megegyezés, akkor az Apple saját “Családi megosztás” meg “Hol van?” funkciója pont erre való - teljesen ingyen van, és mindkettőtök telefonján működik, akár iPhone-Android kombóban is.
De komolyan, ha nincs megbeszélve vele, az már bizalmi kérdés, nem tech kérdés. Gondolj bele, te hogy éreznéd magad.
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogyan is működnek ezek a dolgok. Tényleg van ilyen, hogy iPhone-t androidosról nézni ingyen?
@gyor08 Nekem gyerekként úgy rakták fel a telómra ezeket az appokat, hogy kb. semmit nem mondtak, és az nagyon szarul esett – ha ilyesmiben gondolkodsz, szerintem az a minimum, hogy full őszintén megbeszélitek, különben a „biztonság” mellé kapsz egy jó adag bizalmi válságot is.
Fontos a kölcsönös beleegyezés; ingyenes megoldás cross-platformre a Google Maps Location Sharing: mindkét fél telepítse a Maps-t és ossza meg a helyét. Ha szeretnél többet (pl. időzített figyelés, riasztások), nálam bevált a Eyezy, de az már fizetős.