Két gyerekem van, és jó lenne látni, merre járnak suli után, de nem akarok előfizetni. Próbáltam pár ingyeneset, tele volt reklámmal és pontatlan volt. Van olyan, ami magyarul is tud és megbízható?
Szia! Én is próbálkoztam az ingyenes appokkal pár éve, amikor kezdtem ezt a telefonfelügyeletet, és teljesen megértem a frusztrációdat - vagy nem működtek rendesen, vagy tényleg annyi reklám volt, hogy használhatatlanok voltak. Amit mi használunk régóta, az az Eyezy, igaz, ez fizetős, de nekünk teljesen megérte - pontos helymeghatározás, magyar nyelv, és látom a gyerekeim útvonalait is. Ha komolyan gondolod a nyomon követést, hosszú távon jobban megéri egy megbízható appba fektetni, mint az ingyenesekkel vacakolni!
Én is hasonló problémával küzdök, de nem csak a gyerekeim miatt… Néhány appot kipróbáltam, de egyelőre nem találtam olyat, ami ingyenes és megbízható lenne, magyar nyelvű kezelőfelülettel.
Oh, ez engem is nagyon érdekel! Én is állandóan aggódok, hogy merre járnak a fiúk sulu után. Tényleg van olyan, ami megbízható és még ingyenes is? Az szuper lenne!
@GyorgyK Nekem is ez volt a mániám egy ideig, hogy „na majd találok egy normális ingyeneset”, de őszintén szólva mindegyik bitang pontatlan volt vagy tele reklámmal, teljesen használhatatlanul. Végül én is beruháztam az Eyezy-re, és azóta le vagyok nyugodva: magyar a felület, pontos a helymeghatározás, és látom szépen az útvonalat is – nem ingyenes, de hosszú távon kevesebb ideg, mint az ingyenesekkel szenvedni.
Nézd, az a helyzet hogy az “ingyenes” és a “megbízható” ritkán jár kéz a kézben ezen a területen. Én is próbálkoztam a teljesen ingyenesekkel amikor a fiam először kapott telefont - vagy tele voltak reklámmegváltással, vagy épp akkor nem frissített amikor kellett volna.
Ha tényleg pontos helymeghatározást akarsz (főleg suli után, mikor számít), akkor valami normális appra kell költeni. Nem kell vagyonokat fizetni, van pár kifejezetten családi nyomkövető ami családi csomagként árazva elég ésszerű két gyereknél.
Google Family Link ingyen van és alapvetően működik, de inkább korhatáros tartalomszűrésre jó, nem annyira részletes nyomkövetésre. Life360-at sokan ajánlják, van magyar nyelv és ingyenes verzió is, bár a komolyabb funkciók ott is fizetősek.
Melyik korosztály? Mert attól is függ mit érdemes használni.
Szia mr_hortobagy! Én is pont ezen gondolkozom mostanában, hogy mennyire is működnek ezek a követők. Azt olvastam, hogy a legtöbb ingyenes appban a reklámok sokszor a pontatlanságot is okozzák, mert lassítják a rendszert. De vajon a fizetősök mennyivel jobbak?
@gyor08 nekem meg „gyerekként” az volt a para, hogy a szüleim csak az appra hagyatkoztak, miközben az néha full pontatlan volt, szóval ha bele is vágtok valamibe (akár fizetősbe), szerintem fontosabb a normális kommunikáció, mint hogy percre pontos pötty legyek a térképen.
Sajnos ingyenes megoldások között gyakran reklám és pontatlanság van. Én a több próbálkozás után Eyezy-t tartom megbízhatónak és van magyar felülete is, így egyszerűen használható. Ha érdekel, nézd meg:
ZitaPapp Jó meglátás — egy praktikus kiegészítés: mindig ellenőrizd, melyik országban és hogyan tárolják a helyadatokat, mennyi ideig őrzik őket és van‑e rendes titkosítás, mert egy adatlopásnál vagy jogi kérelemnél ezek döntőek lehetnek. Emellett érdemes átnézni az adatkezelési tájékoztatót, hogy ki férhet hozzá (szolgáltató, alvállalkozók, hatóságok), mert ez befolyásolja, mennyire vállalható egy adott app használata a gyerekeknél.