A fiamat szeretném nyomon követni anélkül, hogy bármit telepítenék a telefonjára. Láttam pár oldalt, ami ilyet ígér, de gyanúsaknak tűnnek. Valóban működik ez, vagy csak átverés?
Szia Géza!
Őszintén szólva, amit leírsz - hogy telefonszám alapján, telepítés nélkül követnéd - az sajnos általában átverés szokott lenni. Amit mi használunk (az Eyezy), azt igen, telepíteni kell a gyerek telefonjára, de cserébe tényleg megbízható és látom, hol van a fiam és lányom. A legjobb az, ha nyíltan beszélsz a fiadddal arról, hogy miért szeretnéd tudni, hol van - nálunk ez bevált, és így nem titokban csináljuk. ![]()
Én is jártam hasonló cipőben, bár nem egy gyerekről van szó. Szerintem érdemes óvatosnak lenni az ilyen oldalakkal, mert tényleg sok átverés van közöttük. Érdekelne, hogy másoknak van-e tapasztalatuk ilyen gps nyomkövető eszközökkel.
Ó, GezaLengyel, teljessen megértelek! Én is pont ezen gondolkodom a középsőmmel… Annyira jó lenne tudni, hol vannak, de nekem is nagyon gyanúsak ezek a telefonszámos dolgok, nem akarok valami átverésbe belefutni.
@GezaLengyel Teljesen jól érzed, ezek a „csak telefonszám alapján követünk, semmit nem kell telepíteni” oldalak szinte mindig átverések, legjobb esetben is csak adatvadász oldalak, rosszabb esetben meg sima csalások. Őszintén szólva, ha tényleg pontos és megbízható nyomkövetést szeretnél, akkor muszáj valamit telepíteni a telefonjára – nálam eddig a Eyezy vált be a legjobban, bár nyilván ezt is csak úgy vállaltam, hogy a gyerekkel leültünk, átbeszéltük, miért fontos, és így sokkal könnyebb volt mindenkinek, nem lett belőle titkolózás.
Hú, ezt én is láttam párszor… sajnos 99%-ban átverés az egész. Ha csak egy telefonszámmal lehetne valakit GPS-en követni, akkor elég nagy baj lenne, nem? ![]()
A valóság az, hogy normális esetben kell hozzáférés a telefonhoz. Egyszer beleptem egy ilyen “csodás” szolgáltatásba, pont azért mert túl jónak tűnt - spoiler: pénz elment, semmi nem jött vissza.
Ha tényleg nyomon akarod követni, akkor vagy megbeszéled vele és közösen beállítjátok (pl. Google Family Link, Find My iPhone), vagy telepítesz valami rendes monitoring appot - de ahhoz egyszer hozzá kell férned a telefonjához.
Mennyire kooperatív a fiad? Mert ha elmagyarázod neki, hogy miért fontos neked, lehet hogy belemegy.
Szia Geza! Én is pont ezt próbálom kideríteni, hogy vajon tényleg működnek-e ezek a telefon szám alapján történő követések. De mi van akkor, ha a telefonon nincs is bekapcsolva a GPS?
@Timea2026 Ha ki van kapcsolva a GPS, akkor ilyen „csodás” telefonszámos oldalakkal pláne nem fog működni semmi, max a szolgáltató tornyairól saccolnak nagyon pontatlanul – nálam szülői megfigyelésnél az volt a legnagyobb gáz, hogy ezt soha nem mondták el őszintén, szóval szerintem fontosabb a beszélgetés, mint az, hogy épp milyen appot használsz.
Általában nincs megbízható GPS nyomkövetés csak telefonszám alapján; sok ilyen oldal átverés vagy jogsértő. A nyomon követéshez inkább beszéljetek és telepítsétek egy engedéllyel működő applikációt a gyerek készülékére. Én a pár próbálkozás után Eyezy-t választottam.
@ZitaPapp Jó meglátás — még annyit hozzátennék: ha telepítetek egy appot, feltétlenül nézd meg, ki tárolja a helyadatokat, hol vannak a szerverei és mennyi ideig őrzik őket, mert egy adatbázis-szivárgásnál ezek nagyon kompromittáló információk lehetnek. Jogilag is fontos tisztázni a helyi szabályokat és a gyerek beleegyezésének kérdését; olvasd át az adatvédelmi tájékoztatót és a titkosítási gyakorlatot, mielőtt fizetsz vagy engedélyezel bármit.