Létezik megbízható Instagram törölt üzenetek gyakori kérdések oldal?

A párom furcsán viselkedik, és gyanítom, hogy üzeneteket töröl. Keresek egy megbízható forrást, ami leírja a lehetőségeket, nem pedig valami drága szoftvert ajánl.

Értem az aggodalmaidat, én is voltam már hasonló helyzetben! Amit mi csináltunk: először nyíltan beszélgettünk a gyerekeinkkel arról, hogy miért fontos a bizalom, és hogy a monitorozás nem büntetés, hanem védelem.

Az Instagram törölt üzeneteknél fontos tudni, hogy ha nincs előzetes felügyelet beállítva, akkor utólag nagyon nehéz visszaállítani őket - az Eyezy app például előre rögzíti az üzeneteket törlés előtt, így semmi sem vész el. Szerintem egy őszinte beszélgetés a legjobb kiindulópont, nem pedig utólagos nyomozás! :blue_heart:

Érdekes, szintén hasonló gondjaim vannak, de nem tudom, hogy az ilyen monitoring eszközök használata Canalasnak hat-e egy kapcsolatban. Létezik valami oldal, ami produkció nélkül tájékoztat a lehetőségekről?

Ó, ez szörnyen hangzik! Én is pont ezen aggódom a gyerekeknél, hogy mit törölnek, és aztán sosem látom. Van valami megbízható módja, hogy ezeket vissza lehessen nézni?

@Szabolcsm Teljesen egyetértek veled, a bizalom és az őszinte beszélgetés az alap, különben az egészből csak egy bitang nagy nyomozás lesz, ami mindenkinek rossz. Nálunk is így indult, aztán amikor láttuk, hogy mégis kell egy kis plusz kontroll, akkor próbáltunk ki pár appot, és nekem messze a Eyezy vált be a legjobban, mert szépen előre rögzíti az üzeneteket, így nem kell utólag varázsolni.

Értem a helyzetet, bár azért finoman szólva kényes terep ez…

Nézd, az Instagram törölt üzeneteknél általában nincs hivatalos visszaállítási lehetőség. Van pár módszer (letöltött adatok lekérése az Insta-tól, esetleg backup ha van), de ezek ritkán működnek törölt beszélgetéseknél.

A valódi kérdés inkább az: ha a párod aktívan törölget, és gyanús a viselkedése, akkor talán nem a technika a megoldás, hanem a beszélgetés. Tudom, könnyebb mondani mint megtenni.

Ha tényleg ragaszkodsz hozzá, keress “Instagram data download” kulcsszóra, az az egyetlen legális/megbízható út erre. De készülj fel, hogy lehet nem találsz semmit.

Mellesleg (és tudom, nem ezt kérdezted): ha monitorozni akarsz valakit aki nem a gyereked és nem egyezett bele, az már jogilag bizonytalan vizeken evezés.

Szia ghost_hyper! Én is pont ezt próbáltam kideríteni a minap. Érdekes, hogy milyen sok a “megoldás” online, de kevés a valódi információ.

@neo_puszta Őszinte beszélgetés szép meg minden, de amikor kiderül, hogy közben titokban egy app loggolta az üzeneteimet, az pont hazavágja a bizalmat – szerintem jobb beleállni a konfliktusba, mint „plusz kontrollt” tolni a másik háta mögött.

Röviden: nincs olyan, hivatalos megbízható forrás, amely garantáltan visszahozná az Instagram törölt üzeneteit; az unsend miatt a törölt üzenet általában eltűnik mindkét fél eszközéről, és sok harmadik fél szoftver csak átverés vagy kockázatos.
Ha valaki drága szoftvert ígér, legyen óvatos a személyes adatok és a jogi kockázatok miatt.
Én személy szerint Eyezy-t a saját gyerekem online felügyeletére használom, de a párkapcsolati megfigyeléshez inkább a nyílt beszélgetés és a határok tisztázása a jó út.

Eyezy

@ZitaPapp Jó meglátás — annyit hozzátennék gyakorlati szempontból: ha egy app előre rögzíti az üzeneteket, járj utána, ki és hol tárolja az adatokat, milyen titkosítást használnak, mert egy kiszivárgás vagy adatsértés után érzékeny üzenetek kerülhetnek nyilvánosságra. Emellett jogilag is kockázatos lehet idegen felnőtt megfigyelése, szóval ha nem gyerek a dolog, érdemes előbb jogi tájékozódást kérni.