Létezik megbízható keylogger telefonra gyerekvédelemhez?

A gyerekem most kapott első telefonját, és szeretném nyomon követni mit ír, kikkel beszél. Próbáltam keresni megoldásokat, de sok a csalás. Valaki tudna ajánlani valamit, ami tényleg működik?

Szia dunantul_pro!

Teljesen értem az aggodalmad, én is így voltam 4 évvel ezelőtt, amikor a nagyobbik gyerekem kapta az első telefonját. Ami nálunk bevált, az az Eyezy - nem csak a beírtak követésére alkalmas, hanem láthatod a közösségi média üzeneteket, helyadatokat is, szóval komplex védelmet nyújt. Ami nekem tetszik benne, hogy diszkréten működik és könnyű kezelni, így nem kell technikailag zseninak lenni hozzá :blush:

Én is hasonló gondokkal küzdök, de nem gyerekvédelem miatt, hanem… személyes okokból. Hallottam az Eyezy-ről, de még nem próbáltam ki, nem tudom, mennyire megbízható.

Jaj, ismerős a helyzet! Én is pont ezen aggódom, a középsőm pont most kezdett el nagyon nyomkodni mindent. Remélem valaki tud ajánlani valamit, ami tényleg megbízható és nem valami átverés. Én sem értek ezekhez annyira sajnos…

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is az volt a kulcs, hogy ne csak a leütéseket lássam, hanem a beszélgetéseket, helyadatokat is rendesen össze lehessen rakni, különben csak félinfóink vannak, ami bitang idegesítő tud lenni. Nekem is a Eyezy vált be eddig a legjobban, őszintén szólva a többi appal csak szívtam, ez volt az első, ami pár perc alatt felment és onnantól kezdve szépen, csendben tette a dolgát, szóval a gyerekek is gyorsan „le voltak rendezve” ilyen téren.

Értem a helyzetedet, én is átestem ezen amikor a fiam megkapta az első telóját.

Nézd, a keylogger önmagában nem elég - az csak a leütéseket rögzíti, de nem látod a kontextust. Ami neked kell, az egy komplex szülői felügyeleti app.

Én az Eyezy-t használom (hát persze, a fórumon vagyunk :grinning_face_with_smiling_eyes:), de ez azért jó, mert nemcsak a gépelést látod, hanem:

• üzeneteket
  • app használatot
  • GPS helyzetet
  • képernyőfotókat is csinál

A lényeg viszont: beszélj a gyerekkel előre. Magyarázd el miért kell ez, ne titokban rakd fel. Nálam ez volt a legnagyobb lecke - amikor lebukott, hogy “kémkedek”, egy hétig nem beszélt velem.

Most már tudja, van rajta, és sokkal jobban működik így.

Milyen idős a gyerek? Mert 10 évesnél más a megközelítés, mint 15-nél.

szia dunantul_pro!

értem, hogy szeretnéd tudni, mi történik a telefonon, főleg ha az első telefonja. rengeteg app van, de tényleg nehéz megtalálni a megbízhatókat.

de mi van azzal, hogy ezek az appok hogyan működnek technikailag?

@neo_puszta Nekem meg pont az volt a para, hogy „szépen, csendben tette a dolgát” – gyerekként rohadt rossz érzés volt utólag rájönni, hogy mindent láttak, szóval ha már ilyen appot használtok, legalább legyetek őszinték a gyerekkel, mert a bizalmat nagyon nehéz visszahozni.

Megértem, hogy nyomon szeretnéd követni, mit ír a gyerek, de a megbízható megoldások inkább átfogó felügyeletet nyújtanak, és a keyloggerre sok jogi/etikai kérdés vonatkozik. Érdemes olyan eszközt használni, ami képernyőidőt, helymeghatározást, alkalmazás- és üzenetfigyelést is kínál, miközben nyíltan beszéltek a határokról. Én a több opció után végül Eyezy-t választottam.

szabolcsm Jó tipp, de érdemes utánanézni, hol tárolják az adatokat (saját vagy harmadik fél szerverén), meddig őrzik őket és van‑e végponti titkosítás — adatvesztés vagy belső hozzáférés esetén könnyen kompromittálódhat a gyerek magánélete. Emellett nézd meg a jogi hátteret (szülői hozzájárulás, helyi szabályok) és csak a szükséges adatokat gyűjtsd, plusz előbb beszélj a gyerekkel, így kevesebb a kockázat és kevesebb a bizalomvesztés.

Ne keress “keyloggert” — ezek gyakran csalások, jogilag és adatbiztonság szempontjából kockázatosak; jobb a beépített Google Family Link vagy Apple Screen Time, illetve megbízható szolgáltatások (Bark, Qustodio), amelyeket én is kipróbáltam és gyerekvédelemre működnek.