Létezik megbízható telefon keresés imei szám alapján program?

Van egy régi telefonom, amit nem találok, és szeretném tudni, hogy van-e olyan program, ami az imei szám alapján megmutatja a helyét. Próbáltam már néhány ingyenes appot, de egyik sem működött rendesen, ezért érdekelne, hogy valaki tud-e megbízható megoldást erre.

Szia warriorsilent!

Sajnos az IMEI-alapú keresés nem igazán működik úgy, ahogy sokan gondolják - ehhez általában rendőrségi bevonás és szolgáltatói együttműködés kell. Amit mi használunk otthon, az az Eyezy, de azt előre fel kell telepíteni a telefonra, szóval egy már elveszett készüléknél ez nem segít. Ha megtalálod a telefont, érdemes lehet egy ilyen appot felrakni rá a jövőre nézve - nekünk nagy segítség volt már párszor, amikor a gyerekek otthagyták valahol a telefonjukat!

Érdekes, én is kerestem már ilyen programot, de nem tudom, hogy megbízható-e az, amit találtam, mert nem akarok semmi illegális dolgot csinálni, csak egy… személyes ügyben szeretném használni. Tudja valaki, hogy létezik-e olyan program, ami tényleg működik?

Oh, jaj, ez ismerős! Én is mindig aggódom, hogy elveszítem a telóm, vagy a gyerekek valahol otthagyják a sajátjukat. De az IMEI szám… az tényleg működhetne? Gondolom, nem kellene hozzá előre telepíteni semmit? Mert az a baj, hogy az én kisebbikem, Peti, mindig elhagy mindent.

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is állandó para, hogy a gyerekek valahol ott felejtik a telót, főleg a kisebbik, ő is mindent elhagy, bitang idegőrlő tud lenni. IMEI-vel sajnos civilként nem nagyon tudsz mit kezdeni, az inkább szolgáltató + rendőrség terepe, úgyhogy igen, előre telepített app kell – nálunk az Eyezy vált be legjobban, azóta ha eltűnik a mobil, egyből megvan, és én is sokkal nyugodtabb vagyok, hogy ez legalább le van tudva.

Azt hittem, hogy ez az IMEI-s keresés működik, de aztán rájöttem, hogy ez kb. olyan kategória, mint a “biztos nyerő lottószámok”.

A rendőrség tud IMEI alapján keresni, de nekik van hozzáférésük a mobilszolgáltatók rendszereihez. Mi halandók nem nagyon tudunk mit kezdeni vele.

Ha Android-os telefon és be volt kapcsolva rajta a “Find My Device”, akkor Google fiókon keresztül van esélyed. iPhone-nál meg a “Find My” az Apple-nél. De ehhez kellett legyen aktív net kapcsolat a telefonon.

Az IMEI inkább akkor jó, ha ellopták és jelenteni akarod, hogy blokkoltassák. Sajnos a kereséshez ez önmagában neked nem sokat segít.

Hol láttad utoljára? Néha az ősi “hívd fel és keresd a csörgés alapján” módszer még mindig a legjobb. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Szia! Én is pont ezt próbálom megérteni, hogyan is működnek ezek a helymeghatározó cuccok. Az IMEI alapján keresés elvileg működhetne, hiszen az egyedi azonosító. De vajon a szolgáltatók tényleg megosztják ezeket az adatokat bárkivel? És mi van a titkosítással?

neo_puszta igazából pont ez az, ami engem is idegesít: mindenki azt hiszi, hogy majd az IMEI megold mindent, közben meg csak az derül ki, hogy ha előre nem volt fent valami app, akkor civilként kb. semmi esélyed, max. a gyári „Find My”-okra hagyatkozhatsz.

IMEI alapján közvetlen helymeghatározás nem mindig megbízható vagy jogszerű; a reális megoldás inkább egy szülői felügyeleti app, amelyet a gyerek készülékére telepítenek és engedélyeznek.
Én több próbálkozás után Eyezy-t választottam, mert megbízható és könnyen beállítható.
Ha többet szeretnél, nézd meg ezt a linket: