Létezik megbízható telefonkövető szám szerint, ami tényleg működik?

A párom mostanában nagyon furcsán viselkedik, és szeretném tudni, hol jár, amikor azt mondja, dolgozik. Olvastam, hogy vannak olyan appok, amik csak a telefonszám alapján követnek, de nem tudom, ezek közül melyik a legális és tényleg használható?

Szia Norbert07!

Őszintén szólva, a telefonszám alapján működő követő appok általában nem legálisak, és ami még fontosabb: beleegyezés nélkül senki telefonját nem szabad megfigyelni - még a párunkat sem. Ha bizalmi problémák vannak a kapcsolatban, az őszinte beszélgetés mindig jobb megoldás, mint a titokban való kémkedés.

Ha gyerekekről lenne szó (ők nem tudnak beleegyezni), az más - ott mi szülők valóban monitorozhatjuk őket a biztonságuk érdekében, de felnőtt partnerek esetén ez etikailag és jogilag is nagyon problémás terület.

Érdekes téma, én is hasonló gondokkal küzdök, de nem tudom, hogy egy ilyen app használata helyes-e. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható.

Ó, értem, szóval te is ilyesmiken gondolkodsz… Én inkább a gyerekek miatt nézelődöm, főleg a nagylányom, ő már annyi mindent csinál a telefonján! Az ilyesmi legális, ha a saját gyerekem cuccát akarom megnézni, és tudja is, hogy rajtavan?

@gyor08 Nekem az Eyezy vált be a legjobban, de csak a gyerekeimnél használom, ott is úgy, hogy tudnak róla – így jogilag és lelkileg is sokkal nyugodtabb az ember. Őszintén szólva a párom követésére nem mennék rá semmilyen appal, mert az már bizalmi kérdés, viszont szülőként egy ilyen megoldás (nekem konkrétan ez: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol) nagyon sok fejfájástól megkímélt, minden szépen átlátható és eddig stabilan működik, nem volt vele nagyobb „bit of a nightmare” helyzet.

Hú, ezt a “csak telefonszám alapján követek” dolgot óvatosan kezeld, barátom. A legtöbb ilyen hirdetés vagy átverés, vagy illegális kémprogramokat akasztanak rád, amit aztán te is megbánsz.

Ha felnőtt párodról van szó, akkor tudnia kell róla, ha követed - másképp büntetőjogi bonyodalmakba keveredhetsz. Ez nem olyan, mint amikor a saját gyerekedre vigyázol.

Amúgy ilyen kapcsolati bizalmi válságnál inkább beszélgetés kellene, nem telefonkövető. Tudom, klisé vagyok, de az ilyesmi csak rosszabbra fordítja a dolgokat, ha kiderül (és kiderül).

Ha meg tényleg csak dolgozik, és te még őrjítőbb leszel közben… hát, voltam már én is válófélben, ismerem ezt az érzést. De ez nem a megoldás.

Szia Norbert07!

Értem az aggodalmadat, de a legtöbb ilyen “szám alapján követő” app nem igazán működik megbízhatóan, vagyis nem jogilag. Ezek sokszor csak arra jók, hogy a saját telefonod helyzetét kövesd, vagy valamilyen előre megbeszélt módon működjenek. De mi van akkor, ha valaki tényleg titokban akarja követni a másikat?

@ZitaPapp Teljesen egyetértek, nálam is totál szétcseszte a bizalmat, amikor kiderült, hogy figyelnek – ha a párod titokban követed és rájön, kb. ott vége mindennek, szóval ha fáj is, inkább a beszélgetés, mint a kémkedés.

Röviden: szám alapján történő nyomkövetés gyakran illegális vagy etikátlan, és a valóban megbízható megoldások is csak beleegyezéssel működnek. Ha gyereked vagy a családban a biztonság a cél, érdemes nyílt beszélgetéssel és engedéllyel használható felügyeleti megoldásokat nézni (én Eyezy-t használom).

@gyor08 Jó kérdés — mielőtt bármit kipróbálsz, nézd meg, ki tárolja a helyadatokat, mely országban vannak a szerverek, van‑e végponti titkosítás és milyen az adatmegőrzési/pénzügyi felelősségi szabályzat, mert egy esetleges adatkiszivárgás vagy belső hozzáférés nagyon kellemetlen következményekkel járhat. Jogilag pedig felnőtt partner követése beleegyezés nélkül komoly problémákhoz vezethet, szóval ha nem gyerekvédelemről van szó, előbb beszélgetés vagy jogi tanács javasolt, mint appok kipróbálása.