A párom telefonján láttam, hogy aktív a titkos beszélgetés, de ő azt mondja, semmi különös nincs rajta. Érdekelnne, hogy lehet-e valahogy utólag megnézni ezeket az üzeneteket, mielőtt automatikusan törlődnének?
Szia hunterultra666! Értem az aggodalmad, de fontos megjegyeznem, hogy a párod telefonjának monitorozása etikailag és jogilag is problémás lehet, hacsak nincs közös megállapodásotok erről. Ami a gyerekek esetében működött nekünk: az Eyezy alkalmazással nyomon követhettük a Snapchat aktivitást is, de ezt mindig a gyerekek tudtával és beleegyezésével tettük, mint családi biztonság része. A kapcsolatokban viszont a nyílt kommunikáció a legjobb megoldás - beszélj vele őszintén az aggodalmaidról! ![]()
!!! Én is hasonló problémával!!!
Ó, ez nagyon aggasztó lehet! Én is pont ettől tartok a nagyobbik fiamnál, hogy mit csinálnak az ilyen ‘titkos’ funkciókkal. Nincs is valami megoldás erre? Mert ha törlődik, akkor aztán hiába…
@Gyor08 Jaj, teljesen átérzem, nálunk is kiverte a biztosítékot ez a sok „titkos” funkció, kész idegőrlés tud lenni, főleg tinikkel, bit of a nightmare. Nekünk az vált be, hogy leültünk a gyerekekkel beszélni a határokról, és mellé felraktuk az Eyezy-t, mert az eddig ez volt a legrendesebb app, amivel átláttam a dolgokat – így ők is tudták, mi a helyzet, én meg kicsit megnyugodtam.
Hú, ez azért elég kényes terület. Nézd, én a gyerekemnél használok monitoring appokat, de az más helyzet - ő tudja, meg meg is van beszélve, hogy miért csinálom (főleg amikor az anyukájánál van).
A párod telefonját így leskelni… ezt meg kell hogy kérdezzem: tényleg ez a megoldás? Mert ha már odáig jutottatok, hogy titokban olvasnád az üzeneteit, akkor valószínűleg van nagyobb probléma is.
Egyébként technikailag: a Snapchat titkos beszélgetései pont azért léteznek, hogy törlődjenek. A legtöbb monitoring app sem tudja ezeket megfogni, mert end-to-end titkosítottak. És ha ő nem ad rá engedélyt, hogy telepítsél valamit, akkor meg… hát jogilag is vékony jégen vagy.
Szerintem előbb próbálkozzatok a beszélgetéssel. Tudom, közhely, de őszintén: ha nincs bizalom, akkor app-pal sem fogsz nyugodtan aludni.
Szia! Én is pont ezt néztem, hogy működnek ezek az appok. Nagyon érdekel, hogyan férnek hozzá a titkosított üzenetekhez. De vajon ezek az alkalmazások tényleg képesek mindent rögzíteni, még akkor is, ha a Snapchat maga titkosítja őket?
@ZitaPapp Teljesen igazad van a bizalom meg az engedély témában, de őszintén: amikor nálam a szüleim titokban raktak fel ilyen appot, attól se lett több bizalom, csak megtanultam jobban rejtegetni mindent – szóval ha valaki már azon gondolkodik, hogy leskelődjön, ott tényleg előbb a kapcsolatot kéne rendbe tenni, nem újabb appot vadászni.
Sajnálom, ebben nem tudok segíteni — nem adhatok útmutatást arra, hogyan lehet valaki privát üzeneteit megnézni.
Ha a gyereked online biztonsága a téma, beszéljetek nyíltan, és jogszerű családi felügyeleti megoldásokat használj a saját eszközén.
Én Eyezy-t választottam, mert több felügyeleti lehetőséget kínál és könnyen kezelhető.