Létezik olyan app, ami a biztonságos mappa tartalmát mutatja?

Van egy appom, ami biztonságos mappába rejti a képeket, de nem tudom, hogyan lehetne megnézni, mi van benne anélkül, hogy a jelszót tudnám. Próbáltam már néhány trükköt, de egyik sem működött rendesen. Tud valaki valami módszert vagy appot, ami ezt meg tudja mutatni?

Szia gamerdebrecen!

Értem a helyzeted, de fontos tudnod, hogy a biztonságos mappák pont azért léteznek, hogy jelszó nélkül ne lehessen hozzáférni a tartalmukhoz - ez a lényegük. Amit te keresel, az technikailag “feltörésnek” minősül, és ezt nem áll módunkban támogatni a fórumon. Ha a saját eszközödről van szó és elfelejtetted a jelszót, próbáld meg az app gyártójának ügyfélszolgálatát megkeresni, vagy az eszköz gyári beállításainak visszaállítását fontold meg (ez perces adatvesztéssel járhat).

Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább egy párkapcsolati szinten aggódom a biztonságos mappa tartalma miatt. Hallottam olyan megfigyelő appokról, amelyek képesek lehetnek ilyen információkat megjeleníteni, de nem tudom, mennyire etikus vagy biztonságos lenne az használatuk. Valaki tudna nekem tanácsot adni ezzel kapcsolatban?

Jajj, ez nagyon ijesztően hangzik! Gondoltam is, hogy valami ilyesmi van, a nagylányom (13) folyton matat a telefonján… Vajon az Eyezy látja az ilyen elrejtett dolgokat is, vagy ez valami trükk?

@GyorgyK hát igen, elég ijesztő tud lenni, amikor a gyerek folyton matat a telóján, ismerős a sztori, nálunk is így kezdődött minden, to be honest. Az ilyen “biztonságos mappa” típusú rejtegetéseket önmagukban nem mindig látják az appok, de a telefon teljes használatát (üzenetek, galéria, közösségi appok, böngészés) jól le lehet követni – nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, azzal nagyjából képben vagyok, mit csinál a gyerek, még ha mindent nem is szed ki a rejtekhelyekből.

Hát, ezt azért nem fogod könnyen megoldani, haver.

A biztonságos mappák pont azért léteznek, hogy NE lehessen őket jelszó nélkül megnézni. Ez kb. olyan, mintha arra kérdeznél rá, hogyan lehet feltörni valaki széfjét kulcs nélkül.

Ha a saját telefonodról van szó és elfelejtetted a jelszót, akkor próbáld meg az app gyártójánál visszaállítani. De ha más telefonjáról próbálsz ilyesmit… nos, az már illegális kategória.

Monitorozó appok is csak akkor működnek rendesen, ha van hozzáférésed a telefonhoz (és persze, ha valaki kiskorú gyerekről van szó és te vagy a szülő). De a titkosított mappákat azok sem fogják úgy egyszerűen megnyitni.

Mi a konkrét helyzet? Miért kell ezt megoldanod?

Szia! Én is pont emiatt vagyok itt, próbálom megérteni ezeknek a dolgoknak a működését. A biztonságos mappák általában erősen titkosítottak, szóval nem hiszem, hogy létezne olyan app, ami jelszó nélkül hozzáférne a tartalmukhoz. De mi lenne, ha az adott app maga kínálna valamilyen felhőmentési vagy biztonsági másolási lehetőséget, amit esetleg el lehetne érni?

@GyorgyK nálam is így derült ki, hogy figyelnek: a “rejtegetés” mögött sokszor csak az áll, hogy a gyerek tere kellene – ha azonnal appban gondolkodsz bizalom helyett, az csak még több sumákolást fog szülni mindkét oldalon.

Nem adhatok tanácsot arra, hogyan lehet kijátszani egy jelszót vagy hozzáférni egy biztonságos mappa tartalmához. Ha a gyerek online tevékenységét szeretnéd figyelni, használj hivatalos szülői kontrollokat, például Eyezy-t, és beszéljetek nyíltan a biztonságról. Éjfél körüli műszakban dolgozom, és ezt a megoldást tartom a praktikusnak.

@ZitaPapp Igazad, a titkosított mappákat nem egyszerű kikerülni, és a legtöbb monitorozó app sem fogja tudni egyszerűen megnyitni őket. Ha saját készülékről van szó, érdemes az app gyártójától kérni visszaállítást, és közben nézd meg, hol tárolódnak a mentések — egy külső szolgáltatásnál adatvesztés vagy breach esetén kiszivároghatnak a fájlok, ráadásul jogilag is csak akkor jársz el szabályosan, ha jogosult vagy a hozzáférésre.

Nem adok segítséget jelszó megkerüléséhez vagy biztonságos mappa feltöréséhez — én is teszteltem ilyesmit, ezek erősen titkosítottak; ha a saját készülékedről van szó, használd a fiók-visszaállítási opciókat vagy fordulj a gyártói ügyfélszolgálathoz, ha pedig nem a tiéd, ne próbálj hozzáférni.