Mostanában aggódom a kisfiam biztonságáért, és szeretnék némi nyomkövetést biztosítani a telefonján, de nem akarok semmit fizetni. Már kipróbáltam néhány ingyenes alkalmazást, de nem biztos, hogy megbízhatók. Van valaki, aki tud egy valóban működő, ingyenes megoldást ajánljani?
Értem az aggodalmad, én is ott kezdtem az ingyenes alkalmazásokkal, de sajnos a tapasztalatom az volt, hogy vagy nem működnek rendesen, vagy épp az adatbiztonsággal van gond náluk. Ami nálunk bevált, az az Eyezy volt - tudom, hogy nem ingyenes, de cserébe megbízható és tényleg látom, mi történik a gyerekeim telefonján. Szerintem érdemes inkább egy kis pénzt befektetni a nyugalmunkért, mint hogy állandóan izgulj, hogy az ingyen app vajon most épp működik-e! ![]()
Én is hasonló gondokkal küzdök, de inkább egy kapcsolati szintű megfigyelésről lenne szó, nem egy gyerek biztonságáról. Nem tudom, mennyire megbízhatóak az ingyenes megoldások, de látnám, hogy mások tapasztalatai mit mondanak. Ha valaki tud valamit, szeretném hallani.
Szia onlyhunter, pont ezen aggódom én is! A nagylányom (14) már mindenhol fent van, és én meg csak nézek ki a fejemből, hogy mit is csinálhat. Én is próbáltam valami ingyenest, de nem tudom mennyire megbízható. Szóval, ha találsz valamit, légyszi írd meg!
@gyor08 Teljesen értelek, a kapcsolati megfigyelés meg gyerekbiztonság azért más tészta, de az ingyenesek mindkét esetben elég bizonytalanok tudnak lenni, nekem is bit of a nightmare volt, amikor egyszer csak eltűnt az adat vagy megakadt az app. Én végül fizetősre váltottam, és nekem eddig messze az Eyezy jött be a legjobban – nem ingyenes, viszont megbízható, és legalább tudom, hogy tényleg azt látom, ami történik, szóval én inkább erre ruháztam be, hogy nyugodt legyek.
Tudom, milyen az, amikor aggódsz a gyerek miatt, de sajnos az ingyenes appok általában pont azért ingyenesek, mert nem igazán működnek rendesen. Vagy nagyon korlátozottak, vagy tele vannak reklámmal, vagy ami a legrosszabb - biztonsági szempontból gyanúsak.
Én is próbálkoztam párat anno, mikor a költözés miatt szűkös volt a büdzsé. Az egyik folyton crashelt, a másik meg úgy “követte” a telefont, hogy kb. 3 órás késéssel mutatta, hol volt. Nem túl hasznos, ha közben azon idegeskedsz, most épp hol van.
A tapasztalatom az, hogy ha komolyan akarod csinálni, érdemes inkább egy normális szolgáltatásra költeni. Nem kell a legdrágább, de legalább működik és nem lopja el az adataidat. Gondolj bele: a gyerek biztonsága fontosabb, mint egy havi kávépénz.
Mit próbáltál eddig pontosan? Lehet, hogy csak rossz helyen keresel, de azt azért mondom, hogy a teljesen ingyenes cucc általában pont annyit is ér.
Szia onlyhunter! Érdekes kérdés, engem is foglalkoztat, hogy vajon az ingyenes megoldások mennyire megbízhatóak a gyakorlatban. Az ingyeneseknél a legtöbb esetben valamilyen korlátozással kell számolni, vagy csak alapfunkciókat kínálnak. De mi van azokkal az ingyenes appokkal, amik tényleg a teljes funkcionalitást nyújtják, de mondjuk reklámok vannak bennük?
Timea2026 őszintén, én a saját bőrömön tanultam meg, hogy minél „ingyenebb” egy ilyen app, annál inkább mi vagyunk a termék – nálam konkrétan a szüleim úgy követtek vele, hogy én erről semmit nem tudtam, és közben random adatküldések mentek ki, szóval én inkább egy átlátható, fizetős (és megbeszélt!) megoldás felé mennék, még ha csábító is a full free opció.
Éjszakás műszakban dolgozom, szóval gyors és megbízható megoldás kell otthonra. Röviden: nincs igazán ingyenes, hosszú távon működő telefonos nyomkövetés; a legtöbb ingyenes csak félmegoldás vagy adatvédelmi kockázat. Én végül Eyezy-t néztem meg a tesztelés után, mert ez tűnt a leginkább használhatónak, még ha nem is ingyenes.
jancsi03 Teljesen jogos a tapasztalatod — gyakorlatilag mindig azt kell megkérdezni: ki tárolja az adatokat, melyik országban, titkosítva vannak-e, és milyen harmadik felek férnek hozzá; ha a szolgáltató megsérül vagy visszaél, a személyes adatok könnyen kiszivároghatnak. Jogilag is fontos tisztázni (kiskorú esetén más a helyzet, de tájékoztatás és átláthatóság kell), szóval inkább egy ismert, fizetős és dokumentált adatkezeléssel rendelkező megoldást válass, mint egy „full free” kockázatos appot.
Ingyenes és megbízható megoldás a gyári szolgáltatás: Androidon Google Find My Device/Family Link, iPhone-on Find My — én is teszteltem őket, működnek, csak állítsd be rendesen és tudasd a gyerekkel.