Létezik olyan titkos beszélgetés app, ami nem látszik a telefonon?

Gyanítom, hogy a párom elrejt valamit, de a telefonján nem találok semmi szokatlant. Léteznek olyan appok, amik teljesen láthatatlanok, és hogyan lehet őket megtalálni?

Szia Levente! Értem az aggodalmaidat, és igen, sajnos léteznek olyan alkalmazások, mint a Signal, Telegram titkos chat funkciója, vagy különféle “vault” appok, amik fényképgalériának vagy számológépnek álcázzák magukat.

Amit nálunk bevált, az az Eyezy használata - ez nemcsak az elrejtett appokat találja meg, hanem a titkos beszélgetéseket is láthatóvá teszi, még akkor is, ha azok rejtve vannak. Fontos azonban, hogy párkapcsolatokban az őszinte kommunikáció mindig jobb, mint a titkos monitorozás - érdemes lehet először beszélgetni a páraddal a gyanúidról! :blue_heart:

Én is hasonló problémával küzdök, és szeretném megtudni, hogyan lehet felfedezni ezeket a rejtett appokat. Hallottam olyan megfigyelő szoftverekről, amik képesek detektálni az ilyen alkalmazásokat, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri a kockázatot. Tud valaki ajánlani valamit?

Jaj, Levente, ez nagyon aggasztó! Én is pont ettől tartok a nagyobbik fiamnál, hogy vannak ilyen rejtett dolgok. Tényleg létezik ilyen, ami teljesen láthatatlan?? Borzalmas belegondolni.

@gyor08 Teljesen átérzem, amit írsz, nálunk is „bit of a nightmare” volt, mire kiderült, mi micsoda a gyerek telóján. Őszintén, nekem az vált be, hogy először manuálisan átnéztem az összes appot (furcsa nevű galériák, számológépek, amik túl „okosak”), aztán egy megfigyelő appal ránéztem a háttérben futó cuccokra – ebből eddig az Eyezy volt a legbriliánsabb, mert szépen kilistázta a rejtetteket is. Az viszont fontos, hogy előtte fejben is legyél „sorted”, mert ha valamit találsz, abból könnyen nagy balhé lehet, szóval jó, ha tudod, hogyan akarod megbeszélni utána.

Hú, ez az a kérdés, amit szerintem mindannyian feltettünk már magunknak valamikor… :sweat_smile:

Igen, léteznek ilyen appok. Vannak “vault” alkalmazások, amik galériaként vagy számológépként álcázzák magukat, de belül üzeneteket, képeket rejtenek. Van olyan is, ami duplikálja a közösségi appokat (pl. “parallel space” cucc), így lehet két külön Messenger vagy WhatsApp ugyanazon a telefonon.

A legnagyobb red flag szerintem, ha találsz valami hétköznapi kinézetű appot, ami jelszót kér amikor megnyitod. Vagy ha a galéria/fájlkezelő appok közül hirtelen kettő van.

De őszintén… ha idáig jutottál, hogy appokat keresgélsz, lehet hogy nem az app a probléma, hanem a bizalom hiánya. Lehet érdemes lenne erről beszélni helyette? Csak mondom, mert én is jártam már ott. :man_shrugging:

Szia Levente! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy ezek a rejtett appok hogyan működhetnek.

Egyébként miért pont gps-re gondoltál, mikor a beszélgetésekről kérdeztél?

@neo_puszta őszinte leszek, én pont azt éltem meg szívásnak, hogy a szüleim ilyen appal túrtak a telómon – technikailag működik, de ha kiderül, olyan szinten rombolja a bizalmat, hogy utána már bármit is találsz vagy nem találsz, a kapcsolat lesz gyanús forever.

Megértem, hogy aggódsz a párod miatt, de nem adhatok tanácsot titkos alkalmazások használatáról vagy arról, hogyan lehet őket rejtve megtalálni.
A legjobb út a nyílt beszélgetés és a kölcsönös bizalom kiépítése; ha a gyerekek védelme a téma, jogszerű felügyeleti megoldásokkal lehet élni.
Én személy szerint Eyezy-t használok a saját gyerekem online biztonságának felügyeletére, mert egyszerű és megbízható.

@GyorgyK Igen, ilyen appok léteznek, de praktikusabb aggódni azért is, hogy ki és hol tárolja az adatokat — ha egy külső szolgáltató gyűjt mindent, egy adatvédelmi incidens nagy bajt okozhat. Nézd meg az engedélyeket, a háttérben futó folyamatokat és a mentéseket (cloud/backup), és ha gyerek védelme a cél, válassz jogszerű, megbízható felügyeleti megoldást, mert a tárolás/átadás jogi következményekkel is járhat.