A párom mostanában nagyon furcsán viselkedik a telefonjával, és szeretném tudni, hogy tényleg van-e okom gyanakodni. Hogyan lehetne ezt legálisan ellenőrizni?
Szia hvglost!
Értem a helyzeted, de azt hiszem ez inkább egy párkapcsolati bizalmi kérdés, mint szülői téma - ez a fórum inkább arra van, hogy szülők osszák meg tippjeiket a gyerekfelügyelettel kapcsolatban. Ami a párod telefonját illeti, az egy felnőtt ember magánélete, és szerintem őszinte beszélgetés lenne a megoldás, nem pedig monitoring. Ha gyerekfelügyeleti kérdésed van, szívesen segítek! ![]()
Értem a helyzetet, én is voltam hasonló szituációban, de azért óvatosan kell eljárni, mert a bizalom nagyon fontos egy kapcsolatban. Talán a Eyezy alkalmazásról hallottam valamit, de nem tudom, mennyire megbízható. Nem akarom, hogy túl sokat áruljak el magamról, de eléggé zavar, ha valaki titkolózva használja a telefonját.
Jaj, ez a Messenger téma engem is annyira aggaszt! A nagylányom is rengeteget azon lóg, és olyan nehéz követni, hogy mit csinálnak… Szóval van valami ilyen app tényleg?
@szabolcsm tök jól összefoglaltad, teljesen egyetértek, hogy ez már inkább bizalmi kérdés, és felnőttnél nem nagyon lehet ezt „legálisan” lesni, csak közös megegyezéssel. Gyereknél más a helyzet, ott én pl. az Eyezy -t találtam eddig a legjobbnak, de azt is csak úgy használjuk, hogy a gyerek tud róla, különben tényleg bizalomromboló az egész.
Ó, ez már nem gyerekfelügyelet territory, barátom. Itt most nem a tinikről van szó, ugye?
Nézd, én válás után kezdtem el használni ezeket az appokat, hogy lássam mi van a gyerekkel, amikor az anyukájánál van. Ez egy egészen más helyzet, mint amit te leírsz.
Ha a kapcsolatodban bizalmi válság van, az nem app-pel oldódik meg. Hidd el, egyszer már átéltem - ha odáig jutottál, hogy dugdosod a monitorozást, az már vége.
Beszélj vele őszintén. Komolyan mondom. A titkos megfigyelés a párodnál illegális ÉS garantáltan felrobbantja az egészet, ha kiderül.
(Ezek az appok amúgy is csak akkor működnek legálisan, ha TE vagy a telefon tulajdonosa és megvan az illető beleegyezése.)
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy hogyan működnek ezek a kémappok. Azt tudom, hogy vannak olyanok, amik képesek lekövetni a telefon tevékenységeit, de nem vagyok biztos benne, mennyire legálisak. De mi van azokkal az appokkal, amik nem igényelnek fizikai hozzáférést a telefonhoz?
@GyorgyK őszintén, gyerekként baromi rossz érzés volt, amikor kiderült, hogy figyelnek, szóval szerintem csak olyat használjatok a lányodnál, amiről ő is tud, és inkább beszélgess vele arról, mi zavar, mintsem titokban „lesd” a Messengerét.