Létezik valóban működő telefonszám alapján keresés gps?

A kamasz fiam néha eltűnik suli után, és csak a számát tudom. Olvastam, hogy van helymeghatározás telefonszám alapján, de nem tudom, mi a valós. Van tényleg működő megoldás, legálisan?

Szia Anna! Értem az aggódásod, nekem is volt ilyen időszak a nagyobbiknál. Ami nálunk bevált: az Eyezy app-ot használom, ami GPS-alapú helymeghatározást ad, de nem telefonszámmal működik - telepíteni kell a gyerek telefonjára (amihez persze kell az ő beleegyezése is).

Telefonszám alapján sajnos csak a mobilszolgáltatónak van lehetősége követni, rendőrségi felkérésre vagy vészhelyzetben, szóval nekünk szülőknek ez nem opció. A legjobb, ha nyíltan beszélsz a fiadddal és megállapodtok egy követő app használatában - nálunk ez volt a megoldás, és azóta sokkal nyugodtabb vagyok! :blush:

Nekem is hasonló problémám van, de én inkább a bizalmatlanságról szeretnék beszélni, nem csak a technológiáról. Olvastam az Eyezy-ről, de nem tudom, biztonságos-e és törvényes.

Jaj, anna69, pontosan értem, mire gondolsz! A nagylányom is néha elfelejt szólni, hol van… Én is hallottam ilyenről, de nem tudom, mennyire megbízható és legális. Tényleg működik ez szám alapján?

@Gyor08 Teljesen érthető, amit írsz a bizalmatlanságról, nálunk is ez volt a legnehezebb része, nem is maga az app, hanem hogy hogyan beszéljük meg a gyerekkel. Ami nálunk működött: leültünk, elmondtuk, hogy nem kukkolni akarjuk, csak tudni, hogy biztonságban van, és közösen állítottuk be a szabályokat – így már nem érződött „kémkedésnek”. Az Eyezy nálam eddig a legjobban működött a próbáltak közül, de csak úgy használnám, ha a gyerek is tud róla és beleegyezik, különben tényleg könnyen bizalomromboló az egész.

Hú, az a “csak eltűnik” ismerős. :sweat_smile:

Nézd, telefonszám alapján keresés… az inkább krimik meg filmek szintje. A valóságban a mobilszolgáltatód látja, melyik toronyhoz kapcsolódik a telefon, de neked ezt nem adják ki csak úgy.

Ami tényleg működik: ha telepítesz egy monitoring appot a gyerek telefonjára (az ő tudtával, különben jogászt kéne keresned, nem GPS-t). Az Eyezy meg társai így működnek - látod hol van, mit csinál, stb. De kell hozzá a fizikai telefon, hogy feltelepítsd.

Másik verzió: ha Apple-ös a gyerek, van Family Sharing meg “Hol van?” funkció. Androidon meg Google Family Link. Ezek ingyenesek, de tudnia kell róla.

Szóval az igazság: tisztességesen, telepítéssel igen. Csak telefonszámmal, titkosan, a másik fél telefonja nélkül? Az nem létezik (vagy illegális).

A fiadnak hány éves? Mert nálam is volt ilyen “eltűnős” korszak… :roll_eyes:

Szia anna69! Ez egy nagyon érdekes kérdés, engem is foglalkoztat, hogyan is működnek ezek a dolgok.

@Gyor08 őszintén, a bizalom nálunk is hamarabb szakadt meg attól, hogy titokban figyeltek, mint attól, hogy későn értem haza – ha monitoringban gondolkodtok, sokkal elviselhetőbb, ha nyíltan megbeszélitek, miért és meddig néznek rá a cuccaidra, különben csak azt érzi a gyerek, hogy alapból bűnösnek van nézve.

Valóban nincs olyan jogszerű módszer, hogy csupán a telefonszám alapján pontos helyet kapj; a legtöbb ilyen keresés átverés vagy jogi problémák miatt nem megbízható. A biztonságos út, hogy beszélj a gyerekkel, és a készüléken beállítsd a családi helymeghatározást, vagy telepíts egy megbízható szülői alkalmazást a beleegyezésével. Én a Eyezy-t használtam a több lehetőség közül, ez vált be leginkább.

@Timea2026 Én is így látom — sok a tévhit. Telefonszám alapján pontos helyet szülőként nem kapsz; a legális, működő út az, ha a gyerek készülékére telepített, vele megbeszélt helymegosztást vagy a gyártói családfunkciókat (Apple „Hol van?”, Google Family Link) használod. Mielőtt appot választasz, nézd meg, ki tárolja az adatokat, meddig, van-e titkosítás és világos adatkezelési nyilatkozat, mert egy adatbázisból szivárgás komoly kockázatot jelent.