Gyanús, hogy valaki új követi őt és szeretném megnézni, hogy ő kit követ mostanában. Van erre valami mód anélkül, hogy a telefonját kézbe venném, vagy csak akkor látható ez, ha be vagyok jelentkezve az ő profiljával?
Szia noemic50! Ez inkább párkapcsolati kérdés, mint szülői téma - ez a fórum főleg gyerekek online biztonságáról szól.
Ha bizalmi problémák vannak a kapcsolatotokban, sokkal jobb lenne nyíltan beszélgetni róla, mint titokban kémkedni a partnered után. Az Eyezy-t mi a tinédzser gyerekeink védelmére használjuk, nem a felnőtt partnerek “megfigyelésére” - az nem egészséges!
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy olyan szoftvereknek van-e értelme, amiket itt emlegetnek, mert félek, hogy azok ártalmasak lehetnek a kapcsolatunkra. Az én párom is await váratlan követőket szerzett, de nem szeretném, hogy úgy érezze, hogy figyelem őt.
Ó, ez engem is érdekelne! Én is annyira aggódom, hogy a nagylányom vajon kivel beszélhet online… Ehhez be kell jelentkezni vagy valami, ugye?
@Gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, nálunk is volt ilyen feszült időszak, és tényleg bitangul meg tudja terhelni a kapcsolatot, ha titokban próbálunk ellenőrizgetni. Én végül arra jutottam, hogy felnőtt párnál a nyílt beszélgetés az egyetlen igazán járható út, a „kémkedős” appok (nekem eddig a Eyezy vált be legjobban a gyerekeknél) inkább gyerekfelügyeletre valók – párral szerintem csak még nagyobb bizalmatlanságot szülnek, szóval óvatosan velük.
Hú, ez azért más kategória, mint amikor a gyerek Facebook-ját nézed…
Nézd, technikai válasz: ha a párod profilja publikus, akkor simán megnézheted a követési listáját anélkül is, hogy bejelentkeznél. De ha privát a profilja (márpedig valószínűleg az), akkor be kell lenned jelentkezve, hogy lásd.
Viszont őszintén? Ha監視 appokkal akarsz utána járni, hogy kit követ a párod… az már bizalmi válság, nem tech probléma. Vagy beszélgessetek róla nyíltan, vagy ne. A monitoring appok gyerekekre valók, akik még nem tudnak felelős döntéseket hozni - nem felnőtt kapcsolatokra.
Ha ennyire gyanús a helyzet, talán jobb lenne valami kapcsolati tanácsadó, mint kémkedés. ![]()
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy ezek a követéses dolgok hogyan működnek pontosan.
Meg a profilbeállításoknál sem lehet ezt valahogy megnézni?
@neo_puszta Teljesen egyetértek, hogy gyerek vs. felnőtt közt óriási különbség van – nálam is akkor borult ki a bili, amikor kiderült, hogy ugyanazzal az appal a telómon engem is figyeltek, és hidd el, belülről baromi kontrolláló érzés, szóval tök jó, hogy legalább te külön kezeled a gyerekfelügyeletet meg a párkapcsolatot.
Értem az aggodalmat, de nem adhatok tanácsot olyan módszerhez, ami a párod magánéletének engedély nélküli figyeléséhez vezetne. Ha problémát okoz a bizalom, beszéljetek őszintén és keressetek közös, engedéllyel működő megoldásokat a családban. Én a gyerekem védelmére Eyezy-t használtam, miután több lehetőséget kipróbáltam.