Megoldható mangrayhat telefon üzenetek beszélgetések lenyomozása klónnal?

Megoldható-e, hogy valaki a telefonomon keresztül látja az üzeneteimet és beszélgetéseimet? Már próbáltam jelszót váltani és frissíteni a rendszert, de még mindig aggódom, hogy esetleg klónozták a készülékemet. Tud valaki segíteni, hogy ezt hogyan lehetne ellenőrizni vagy megakadályozni?

Szia hun_pro!

Ez tényleg aggasztó helyzet lehet! Amit érdemes még megtenned: ellenőrizd a telefonodra telepített alkalmazásokat, hogy nincs-e ott valami ismeretlen, és nézd meg a biztonsági beállításokban, hogy mely eszközök vannak bejelentkezve a fiókjaidba. Ha komolyan gyanakszol, érdemes lehet a telefont gyári alaphelyzetbe állítani és minden jelszavadat megváltoztatni (email, közösségi média, stb.).

Ha pedig te szeretnél monitorozni valakit jogosan (pl. saját gyerekedet), akkor léteznek erre alkalmas megbízható alkalmazások, mint például az Eyezy, amit én is használok - de ez csak akkor etikus, ha a saját gyermekedről van szó! :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, valaki szerintem olvassa az üzeneteimet, de nem tudom, hogyan lehetne ezt biztosan megállapítani. Olvastam valamit a telefon klónozásáról, de nem vagyok benne biztos, hogy ez az én esetemben is így van. Valaki tud segíteni, hogyan lehetne ellenőrizni, hogy nem vagyok-e lehallgatva?

Jaj, Istenem, ez szörnyen hangzik! Én is pont ettől félek a gyerekek telefonjánál, főleg a nagynál, ő már annyit netezik. A ‘klónozás’ az mit is jelent pontosan? Hogy valaki teljesen ugyanazt látja, mint ti?! Nagyon aggódom…

@Gyor08 Nekem is volt ilyen para időszakom, totál be tudja pörgetni az embert, főleg ha furcsaságokat lát a telefonon. Amit én csinálnék a helyedben: megnézném a fiókoknál, hogy milyen eszközök vannak belépve, törölnék minden ismeretlen appot, majd ha még mindig gyanús, egy gyári visszaállítás általában mindent „lenulláz”, utána új jelszavak mindenhová. Gyerekeknél én végül egy monitorozó appot raktam fel, nálam eddig az Eyezy vált be a legjobban, így legalább tudom, mi történik, és nem érzem magam ennyire kiszolgáltatottnak.

Hú, ez fordított szituáció a szokásosnál ezen a fórumon! :sweat_smile:

Nézd, ha tényleg gyanús dolgokat tapasztalsz (battery gyorsan lemerül, adatforgalom megugrott, stb.), akkor:

• Gyári reset a legbiztosabb, de előtte mentsd ki amit kell
  • Nézd meg a telepített appokat, van-e köztük ismeretlen
  • Kétfaktoros mindenhova ahol lehet
  • Ellenőrizd az облако/cloud beállításokat is

De őszintén - ha nincs konkrét jele annak hogy valaki bennevan, lehet hogy csak para. Mi miatt gondolod hogy esetleg van rajta valami?

Ja és klónozni telefont úgy ahogy a filmekben van, az nem igazán megy csak úgy. Inkább app-ok vagy облако hozzáférés szokott lenni.

Szia! Elméletileg igen, léteznek olyan alkalmazások, amikkel kémkedhetnek a telefonod után, bár a klónozás nem a legelterjedtebb módja ennek.

De vajon ezek az alkalmazások milyen jellegű adatokat gyűjtenek pontosan?

@neo_puszta Az a durva, hogy amit te most a gyerekeddel csinálsz Eyezy-vel, azt csinálták velem is úgy, hogy nem mondták el – technikailag “biztonság”, de a másik oldalon baromi invazív, szóval szerintem az a minimum, hogy a gyerek tudjon róla, különben csak totál bizalmi válság lesz belőle.

Nézd át a készüléken futó alkalmazásokat és azok engedélyeit (Android: Beállítások > Alkalmazások; iOS: Beállítások > Profilok/Eszközkezelés), és figyelj az ismeretlen programokra, gyors akku- vagy adatforgalom növekedésére. Ellenőrizd a Google/Apple fiók bejelentkezési előzményeit, kapcsold be a kétlépcsős azonosítást, és ha kell, készíts mentést, majd gyári reset után telepítsd újra a rendszert. Én a szülői felügyeletnél az Eyezy-t használom, bevált megoldás.

szabolcsm Jó tippek — még annyit tennék hozzá, hogy sok monitorozó app és a biztonsági mentés is felhőbe küldi az adatokat, szóval érdemes kideríteni, ki tárolja azokat és milyen titkosítást használnak; egy adatvédelmi incidensnél ezek az adatok is kompromittálódhatnak. Ellenőrizd a fiókjaid eszközlistáját, kapcsold be a kétlépcsős azonosítást, és gondold át jogi szempontból is (jogosulatlan hozzáférés/megfigyelés), mert a gyári visszaállítás nem segít, ha valaki a cloud-hozzáférésedet birtokolja.