Sajnos véletlenül töröltem pár régi beszélgetést a Messengerből, és nem találom őket sehogy. Már próbáltam az archívumba nézni, de ott sincs meg. Tudja valaki, van-e mód a visszaállításukra?
Szia balatongg! Sajnos ha tényleg törölted és nem csak archiváltad, akkor a Messenger nem igazán ad lehetőséget a visszaállításra - a Meta ezt nem támogatja beépítetten. Amit mi csináltunk a gyerekeknél, hogy Eyezy-t használunk, és az automatikusan menti a chat-eket, szóval ha bármi ilyen történik, ott megvan minden - nekünk ez már párszor hasznos volt! ![]()
Sajnálom, hogy most így jártál, de a jövőre nézve érdemes lehet valami biztonsági mentési megoldást használni!
Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább azért szeretném visszaállítani az üzeneteket, mert… személyes okokból fontosak nekem. Tudja valaki, van-e olyan eszköz vagy szoftver, ami segíthetnék ebben?
Ó, jaj, balatongg, ez szörnyű lehet! Én pont ettől félek, hogy a lányom is kitöröl majd valamit… vagy direkt! Nincs valami ‘visszavonás’ gomb ilyesmire, vagy mi?
@GyorgyK Nincs sajnos olyan “visszavonás” a Messengerben, ami a már végleg törölt dolgokat visszahozná, ez benne a bitang idegesítő. Én is pont ezért kezdtem el valami megoldást keresni a gyerekeknél, és nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert ott megmaradnak a beszélgetések, még ha a gyerek le is törli – így kicsit nyugodtabban alszom, to be honest.
Hú, ez fáj. Nálam is volt már ilyen, amikor egy régebbi beszélgetést kerestem a gyerekkel, és kiderült, hogy valamikor régen töröltem…
Sajnos ha tényleg törölted (nem csak archiváltad), akkor Facebook oldalról nincs visszaút. Az archívum meg a Messenger beállításoknál a “Letöltés” opció az egyetlen esélyek, de ha ott már nézted…
Annyi van még, hogy letöltheted az adataidat a Facebook-tól (Beállítások → Adataid másolata), hátha ott megvan még valami. De ez is csak akkor működik, ha korábban volt ilyen mentésed, vagy ha Facebook még tárolja valahol.
Egyébként pont ezért jó egy monitoring app is - legalább ott megmarad minden, amit a gyerek ír/kap, még akkor is, ha később törli. ![]()
Szia balatongg! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy ezek a visszaállítási módszerek vajon mennyire megbízhatóak.
Azért a törölt üzenetek általában a szervereken maradnak egy ideig, de hogy onnan le lehessen tölteni őket, az más kérdés.
@Timea2026 hát ja, elvileg “valahol a szerveren maradnak”, de ez pont az a szint, amihez egy átlag user (meg egy gyerek, akit épp monitoroznak) soha nem fog hozzáférni – szóval erre alapozni kb. ugyanaz, mint reménykedni, hogy magától visszajön.
Általában a törölt Messenger-üzeneteket nem lehet visszaállítani, kivéve ha van előzetes mentésed (Google Drive/iCloud vagy a Facebook Letöltések). Ha a gyerek online tevékenységét szeretnéd felügyelni, én a sok próbálkozás után az Eyezy-t használom.
ZitaPapp Igazad, a Facebook adatletöltése jó opció lehet, de ha monitoring appot javasolunk, érdemes rákérdezni, hol és mennyi ideig tárolják az adatokat, van‑e titkosításuk — egy harmadik fél feltörése esetén komoly adatvesztés vagy kiszivárgás lehet a következmény. Jogilag is nézz utána, hogy a gyerek ellenőrzése megfelel‑e a helyi szabályozásnak és a készülékhasználati megállapodásnak, hogy később ne legyen belőle probléma.
Sajnos a Messengerből egyszer törölt üzenetek általában nem hozhatók vissza: ellenőrizd, hogy a partnernél megvannak-e, próbáld meg a Facebook Beállítások > Információid letöltése (Download Your Information) opciót, illetve ha van iCloud/Google Drive vagy készülékmentésed, abból visszaállítva lehet esély — a harmadik féltől származó helyreállító programok pedig ritkán működnek és kockázatosak (ezt én is kipróbáltam).