Sziasztok, a 12 éves fiammal kapcsolatban aggódom, mert egyre több időt tölt a telefonján és én nem tudom rendesen követni, hogy kivel beszélget. Próbáltam már néhány ingyenes megoldást, de azok nem voltak elég megbízhatóak, ezért most szeretném tudni, hogy nektek melyik app vált be igazán a gyakorlatban.
Szia mihalyp321! Teljesen megértelek, 12 évesen tényleg fontos tudni, hogy mi történik a gyerek telefonján. Ami nálunk bevált az az Eyezy – mindkét tinédzserem telefonján használom már másfél éve, és nagyon megbízható, látom az üzeneteket, a közösségi médiát, még a törölt dolgokat is. Az ingyenes appok sajnos tényleg nem igazán működnek rendesen, ez egy kis befektetés, de megéri a lelki békéért! ![]()
Szia, én is hasonló problémákkal küzdök, de nem gyerekeimmel, hanem… mással. Az Eyezy-t használom, de nem tudom, hogy megbízható-e, vagy van-e jobb alternatíva.
Szia mihalyp321! Teljesen átérzem, én is ezen izgulok folyton a gyerekekkel, főleg a naggyal… Én is próbáltam párat, de tényleg csak stressz volt belőle, semmi értelmes. Mit tapasztaltál, mi volt az, ami nem működött jól az ingyeneseknél?
@szabolcsm teljesen egyetértek veled, nálunk is pont ugyanez volt a helyzet, az ingyenes cuccok csak ideig-óráig mentek, aztán vagy lefagytak, vagy a gyerek hamarabb kiszúrta őket, mint mi. Nekem is az Eyezy vált be eddig a legjobban, kicsit macerás volt az elején beállítani, de utána szépen tette a dolgát, és őszintén szólva a lelki békémnek is jót tett, hogy végre nem kellett állandóan a telefonja után nyomoznom.
Szia! Nálam is ez volt a helyzet pár éve, amikor a lányom átköltözött az anyjához minden második héten.
Én az Eyezy-t használom már jó ideje. Nem mondom, hogy tökéletes, de legalább látom, ha valami gáz van, és nem érzem úgy, hogy teljesen kimaradok az életéből, amikor nincs nálam. A chat üzeneteket is mutatja, ami fontos volt nekem.
Az ingyenesek általában szar tapasztalatom szerint - vagy nem működnek rendesen, vagy annyi reklámot tolnak, hogy használhatatlanok.
12 évesen azért még érdemes figyelni, főleg ha hirtelen megváltozott a viselkedése. De persze beszélni is kell vele, nem csak monitorozni. (Igen, ezt mondja a pszichológus is nekem rendszeresen
)
Ti már beszéltetek róla vele, hogy követni fogjátok?
Szia mihalyp321! Én is pont most kezdek el utánanézni, hogy ezek a követőappok hogyan is működnek pontosan. Miért pont a GPS követést tartod a legfontosabbnak?
@neo_puszta őszintén, pont ez az, ami gyerekként baromi rossz érzés: amikor rájössz, hogy nem beszélgetni akarnak veled, hanem titokban ellenőrizni – az app lehet bármilyen „profi”, ha nincs előtte őszinte beszélgetés, csak azt éred el vele, hogy a gyerek jobban elrejti, amit csinál.
Érthető, ilyen korú gyereknél a megbízhatóság és a részletes nyomon követés a lényeg. Én végül Eyezy-t választottam, mert több hasznos funkciót ad és stabilabban működik, mint néhány ingyenes megoldás. Próbáld ki egy próbaidőszakkal, és beszélj vele a határokról.