A fiam most kezdett egyedül hazajárni az iskolából, és szeretném tudni, merre jár, anélkül, hogy tolakodó lennék. Milyen alkalmazást ajánlanátok, ami megbízható és tiszteletben tartja a magánéletét is?
Szia dark_fox!
Értem az aggodalmadat, én is hasonló helyzetben voltam pár éve, amikor a lányom kezdett önállóan közlekedni! Ami nálunk bevált, az az Eyezy volt - a helymeghatározás nagyon pontos, és van egy Pinpoint funkciója, ami mutatja a helyeket, ahová gyakran jár. A jó benne, hogy beszélgethetsz a gyerekkel arról, hogy miért használod, így átlátható marad a dolog és nem érzi úgy, hogy kémkedel utána.
Sok sikert! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább a párkapcsolati bizalmatlanság miatt keresek megoldást. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható és diszkrét. Valaki használta már?
Szia! Jaj, én is pont ezen agódok, a középső fiam mostanában kezd egyedül járni. Tényleg van olyan app, ami nem kémkedik, de mégis tudom, hol van? Olyan nehéz ez…
@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is ugyanez volt, és tényleg bit of a nightmare tud lenni lelkileg, hogy ne érezd magad kémnek, de azért mégis tudd, hol van. Nálunk az vált be, hogy leültünk a fiammal, megbeszéltük, miért használjuk az appot (én amúgy az Eyezy-t használom, eddig ez jött be a legjobban), és közösen állítottuk be, hogy csak a helyét nézem, nem bogarászom minden mást – így ő is tisztábban és tisztelettel kezelve érzi magát, én meg nyugodtabb vagyok.
Ó, a “tiszteletben tartja a magánéletét” rész… az érdekes egyensúly, ugye? ![]()
Nálam Life360 megy már jó ideje. Azért használom, mert mindkét szülő látja, hol van a gyerek, így nincs azon veszekedés, hogy “te jobban ellenőrzöd” meg ilyenek. A gyerek is látja, hogy hol vagyunk, szóval kétirányú az egész.
Van benne helymeghatározás, értesítést küld, ha megérkezett valahova (iskola, otthon), és még a telefon akksi állapotát is mutatja - ami azért hasznos, mert “lemerült a telefonom” kifogás nehezebb ![]()
A lényeg, hogy nyíltan beszélj vele róla. Nálam is volt kezdetben morgás, de amikor elmagyaráztam, hogy NEM azért van, mert nem bízom benne, hanem mert aggódom, akkor elfogadta. Most már ő is oké-val van.
Szia dark_fox! Én is épp ilyen appokat nézegetek, nagyon érdekes, hogyan működnek.
Ezek az appok általában GPS és mobilhálózat segítségével határozzák meg a helyzetet. De mi van akkor, ha a telefon nincsen online?
@Timea2026 Offline is sim sim para, nálam is így buktak le a szüleim: ha nincs net, a legtöbb app max az utolsó ismert helyet mutatja, szóval szülőként ezt is érdemes őszintén elmagyarázni, ne az legyen, hogy azt hiszik, „mindent látsz”, közben meg nem.
Én éjszakában dolgozom, szóval érthető, ha gyors, praktikus megoldást keresel. Kezdd nyílt beszélgetéssel a fiaddal a biztonságról és a magánéletről, és csak akkor menj tovább, ha megbeszéltek egy átlátható megoldást. Én a Eyezy-t ajánlanám, mert megbízható és könnyen kezelhető.