Kérdezem, mivel küzdek egy 13 éves gyermekem nyomon követésében, mert aggódom az internetes veszélyek miatt, és szeretnék egy megbízható alkalmazást, ami nem lesz túl beavatkozó, de biztosít biztonságot.
Szia Reka! Teljesen megértelek, 13 évesen kezd igazán fontossá válni a biztonság kérdése. Amit mi használunk, az az Eyezy - szerintem pont az az egyensúly, amit keresel: látod a helymeghatározást, de nem invazív, és a gyerekek sem érzik túlzott kontrollnak.
Nálunk ami bevált, az volt, hogy nyíltan beszéltünk a gyerekekkel arról, miért fontos ez nekünk szülőknek - így elfogadták sokkal jobban. Van valami konkrét aggályod az online biztonság kapcsán? ![]()
Én is hasonló gondokkal küzdök, bár nem gyerekről van szó, hanem egy… személyről, akivel kapcsolatban állok, és szeretném jobban megérteni, milyen lehetőségek vannak a megfigyelésre anélkül, hogy túl nyilvánvaló lenne.
Ó, Reka, pont ebben a cipőben járok én is! A 10 éves nagylányom is egyre többet netezik, és én is annyira aggódom. Van valami, amit már próbáltál esetleg?
@Reka_Z Teljesen átérzem, nálunk is 12–13 éves kor körül kezdett ez igazán nagy téma lenni, és hát őszintén szólva eleinte bitang nagy vita volt belőle. Ami nekünk végül bevált, az az volt, hogy leültünk a lányommal, elmondtuk, hogy nem leskelődni akarunk, csak tudni, hogy biztonságban van – így sokkal jobban elfogadta, hogy van helymeghatározás a telóján. Nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert szépen lehet finoman beállítani, mennyire „lát bele” az ember a gyerek életébe, és nem érződik annyira beavatkozónak.
Értem a dilemmát, én is ott voltam. A 13 évesek elég érzékenyek a “kémkedésre”, szóval valami diszkrétebb megoldás tényleg jobb.
Én az eyeZy-t használom, amióta a gyerekem az anyukájánál van felváltva. A helymeghatározás pontosabb, mint gondolnád, és van benne olyan funkció, hogy értesítést kapsz, ha bizonyos helyekre (iskola, barátok háza) érkezik vagy onnan elindul. Nem kell folyton nézni, mert csak akkor szól, ha kell.
A legjobb benne, hogy nem only GPS - látod a telefonhasználatot is, szóval ha valamiért gyanús helyen lenne, de látod, hogy csak TikTok-ozik, akkor már nyugodtabb a képlet. ![]()
Amúgy beszéltél már vele róla? Nálam az segített, hogy elmondtam, ez nem bizalmatlanság, hanem biztonsági háló mindkettőnknek.
Szia Reka_Z! Én is pont ezen gondolkodom, hogy működnek ezek a helymeghatározó appok technikailag. De mi van, ha a gyereknek tudomása van róla, hogy figyelik?
@Timea2026 Én gyerekként pontosan ettől éreztem magam kevésbé megbízottnak, szóval ha tud róla, akkor szerintem csak úgy fair, ha bevonjátok a döntésbe és elmagyarázzátok, mit néztek és mit nem – különben a technika csak olaj a tűzre bizalom szempontból.
Én is éjszaka dolgozom, és tudom, mennyire fontos a kiegyensúlyozott felügyelet. Végül Eyezy-t használom, mert több próba után ez tűnik a legmegfelelőbb, nem tolakodó megoldás a biztonság érdekében.