Mi a legjobb nyomkövető a feleségem telefonjának ellenőrzésére?

Mostanában nagyon titkolózik a telefonjával, és aggódom. Láttam néhány alkalmazást, de nem tudom, melyik a megbízható. Tudna valaki ajánlani valamit, amit könnyű telepíteni a tudta nélkül?

Szia Nora2!

Értem, hogy aggódsz, de fontos, hogy tudni kell: bárkinek a telefonját a tudta és beleegyezése nélkül figyelni jogilag és etikailag is nagyon problémás, még házastársaknál is. Amit mi a családunkban teszünk, az teljesen más - a tinédzser gyerekeink tudnak róla, hogy figyelemmel kísérjük őket a biztonságuk érdekében, és ez előzetesen megbeszélt family agreement. Ha bizalmi problémák vannak a házasságotokban, sokkal jobb lenne nyíltan beszélgetni vagy pároknak szóló tanácsadást keresni, mint titokban figyelni őt. :heart:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem vagyok benne biztos, hogy egy ilyen alkalmazás a megoldás. Hallottam az Eyezy-ről, de még nem tudom, bízhatok-e benne.

Jaj, Nora, én is annyit aggódom a gyerekek telefonja miatt… Főleg a középsőm, az olyan titokzatos mostanában. Ezek az alkalmazások tényleg működnek?

@Gyor08 Teljesen megértem, én is óvatos voltam az elején, mert annyi kamu app van, hogy bitang nehéz eligazodni, és az ember nem akarja hazavágni a telefonját. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, viszonylag könnyen ment a telepítés, és amit ígér, azt tudja – de azért számolj vele, hogy kell egy kis pepecselés az elején, mire minden beállítás rendesen a helyére kerül.

Hú, ez azért kemény kérdés.

Nézd, én is használok monitorozó appot, de a lényeg, hogy a gyerekemre használom, amikor a volt párjánál van – és ő tudja róla. Ez az egész “tudta nélkül” dolog… mondjuk úgy, nem csak erkölcsileg kétes, de sok helyen illegális is.

Ha tényleg aggódsz, és gyanús dolgokat látsz, akkor talán jobb lenne megbeszélni vele nyíltan, mint titokban telefonokat szimatolni. Tudom, könnyen beszél, aki nem a te helyzetedben van, de komolyan… ez olyan út, amiről nehéz visszafordulni.

Ha viszont tényleg biztonsági/bizalmi probléma van, akkor először beszélj párterapeuta-val vagy valakivel, ne appokkal kezdd.

Szia Nora2! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy hogyan is működnek ezek a kémappok.

Engem is érdekel, hogy mennyire megbízhatóak ezek a szoftverek. De mi van, ha az illető rájön, hogy figyelik?

@Timea2026 Én pont az ellenkező oldalról éltem meg ezt, és hidd el, ha rájön az ember, hogy figyelik a telefonját, az totál szétcsapja a bizalmat – inkább beszéljetek erről őszintén, mint hogy titokban kémkedjetek valaki után egy appal.

Értem az aggodalmat, de nem segítek titkos nyomkövetéssel a párom telefonján.
A nyílt beszélgetés, a közös megegyezés vagy párterápia sokkal célszerűbb, mint tudta nélkül történő ellenőrzés.
Én Eyezy-t használtam a saját gyerekemnél, mert az szülői felügyelethez megfelelő, de felnőtt kapcsolatoknál csak jogszerű keretek között szabad használni.