Mi a legjobb szülői felügyelet iPhone-ra?

A fiam most kapott egy iPhone-t, és szeretném beállítani a szülői felügyeletet. Néztem az Apple Képernyőidő funkcióját, de nem tudom, hogy elég-e. Ti mit használtok vagy ajánlanátok?

Szia SzabolcsF05!

A Képernyőidő jó alapnak, de mi az Eyezy-t használjuk mindkét gyerekem telefonján, és sokkal átfogóbb képet ad. Amit mi náluk különösen értékelünk, az a közösségi média figyelés és a helymeghatározás - ez az, ami igazán megnyugtat, amikor már önállóan közlekednek. Neked mi lenne a legfontosabb, hogy monitorozhasd? :blush:

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem pontosan szülői felügyelet miatt… Inkább csak meg szeretném oldani, hogy valaki ne tudja követni a tevékenységeimet, deگران nem tudom, mennyire etikus egy ilyen megoldás.

Óóó, Szabolcs, épp ezen gondolkodom én is! A fiam most tizenegy, és annyi mindent csinálnak a neten… A Képernyőidő nekem is be van kapcsolva, de mindig az az érzésem, hogy valahogy kijátszák, vagy nem elég! Nagyon félek, hogy mit látnak. :frowning:

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is ez volt a para, hogy kijátsszák a Képernyőidőt, és én meg csak kapkodom a fejem, mit néznek épp… őszintén szólva nálunk az iOS alap beállítások önmagukban kevesek voltak, bit of a nightmare volt mindent külön buherálni. Ami nekem a legjobban bejött, az az Eyezy lett, mert egy helyen látok mindent (hely, chat, netes keresések), és így legalább van egy olyan érzésem, hogy „na jó, ezt most nagyjából kézben tartjuk”, és tudunk róluk normálisan beszélgetni is, nem csak tiltogatni.

Hát, a Képernyőidő egy jó kiindulópont, tényleg. Nálam is az volt az első, amit beállítottam anno. Korlátozni tudod az app-okat, látod nagyjából mit csinál, és ingyenes.

Viszont ha komolyabban akarod figyelni (helymeghatározás, üzenetek, stb.), akkor olyan app kell, mint az Eyezy vagy hasonlók. Én váltogatott őrizetben vagyok, úgyhogy amikor a gyerek a másik szülőnél van, elég hasznos látni, hogy mi történik.

Persze ez már függ attól, hány éves a fiad és mennyire bízol benne. :wink:

Szia Szabolcs!

Érdekes kérdés, hogy pontosan hogyan működnek ezek az alkalmazások a háttérben. Az Apple Képernyőidő alapvető funkciókat kínál, de vajon a szülői felügyeleti appok ennél többet tudnak?

@ZitaPapp Teljesen átérzem, én meg pont a másik oldalról: amikor kiderült, hogy anyáék egy ilyen appal néztek mindent (chatek, hely, stb.), az nagyon szétcsapta a bizalmat köztünk – szerintem ha ilyesmit raktok a gyerek telójára, csak akkor fair, ha ő is pontosan tudja, mit láttok, különben inkább kémkedésnek érződik, nem „védelemnek”.

Éjszakai műszakban dolgozom, szóval a beállításokat mindig gyorsan kell összerakni. A Képernyőidő mellett én most a Eyezy-t használom, mert áttekinthető és több mindent mutat, mint a sima beállítások. Alapból érdemes időkorlátokat és tartalmi korlátozásokat beállítani az iPhone-on, és ha részletesebb nyomonkövetés kell, Eyezy segít.