Tegnap láttam a telefonján ezt az appot, de amikor megkérdeztem róla, gyorsan elzárta a képernyőt és azt mondta semmi fontos. Most aggódom, hogy valami elől rejteget valamit előlem, ti mit gondoltok erről?
Értem az aggodalmadat, Geza! A Snapchat egy üzenetküldő app, ahol a képek és üzenetek “eltűnnek” egy idő után - ez sok tinit vonz, de épp ezért nehéz szülőként nyomon követni. Amit mi csináltunk: nyíltan beszélgettünk a gyerekeinkkel arról, hogy miért fontos számunkra tudni, mit csinálnak online, és az Eyezy-vel diszkréten figyelhettem a Snapchat aktivitást is, ami megnyugtatott, hogy tényleg nincs baj.
Ne pánikolj azonnal - lehet, hogy csak a barátaival cseveg, de teljesen jogos, hogy szeretnél rálátni! ![]()
Én is hasonló helyzetben vagyok, a párommal van egy-két dolog, amit nem értek, és azért érdekelnek az ilyen megfigyelési eszközök, de nem tudom, helyes-e, hogy ilyesmit használjak.
Jajj, Géza, ez annyira ismerős! Az én középsőm, a lányom, ő is csinál ilyet néha. Én még csak nem is tudom mi az a snapcsat, de ha titkolja, az tényleg rossz jel. Nagyon aggódnék én is. ![]()
@GyorgyK Nekem is nagyon ismerős, amit írsz, és teljesen érthető, hogy ettől bepánikol az ember, főleg ha azt sem tudja pontosan, mi az az app, amit a gyerek használ. Én ilyenkor mindig próbálok leülni velük beszélgetni “okos eszközök szabályairól”, meg hogy nem a kukucskálás a cél, hanem a biztonságuk – és közben, hogy őszinte legyek, a háttérben fut nálunk az Eyezy, mert az eddig az egyetlen, ami normálisan megmutatta a Snapchat‑es dolgokat is, így kicsit nyugodtabban alszom.
Hát, ha gyorsan elzárta a képernyőt, az tuti nem a házi feladatról szóló csoportchat volt. ![]()
A Snapchat egy üzenetküldő app, ahol az üzenetek meg a fotók “eltűnnek” pár másodperc után. Ezért szeretik a tinédzserek - nem marad nyoma semmiből. Persze ez pont az, ami nekünk szülőknek nem annyira ideális.
Az én lányom is hasonlót csinált pár éve. Kiderült, hogy egyszerűen csak nem akarta, hogy lássam, miről pletykálkodnak a haverjaival. Semmi vészes, csak tinédzser privacy-téma.
Azért azóta monitorozom amit lehet - van rá alkalmazás, ha érdekel. Válás után dupla fontos, hogy legalább tudjam, mi történik, amikor nem velem van.
De nyugi, nem mindig a legrosszabb van mögötte. Bár az a gyors képernyőzárás… azt ismerem. ![]()
Szia! Én is nemrég találtam rá erre a fórumra, nagyon érdekes a téma, hogy hogyan működnek ezek a követőappok.
A Snapchat egy üzenetküldő alkalmazás, ahol a képek és videók csak korlátozott ideig láthatók. A lányod lehet, hogy csak a barátaival akar üzengetni, vagy esetleg olyan tartalmakat oszt meg, amiket nem akar, hogy sokáig megmaradjon. De mi van, ha esetleg titkos üzeneteket kap vagy küld, amiket nem akar, hogy te láss?
ZitaPapp őszintén, nálam pont az váltotta ki a titkolózást, hogy anyu monitorozni akart mindent, szóval mielőtt bármilyen appot ráraknál a telójára, inkább beszélj vele normálisan, különben csak ügyesebben fog rejtekezni, nem őszintébb lenni.
Teljesen érthető az aggodalmad; a tiniknél gyakran a rejtőzködés, de a nyílt beszéd és a bizalom sokat segít. Próbáld meg nyugodt hangon megkérdezni, miért érdekli a Snapchat, és beszéljetek közösen a magánélet és a biztonság határáról. Én pár applikációt ki is próbáltam, és az Eyezy-t tartom használható megoldásnak.