Mik a leggyakoribb megcsalás jelei telefon használatakor?

Az utóbbi időben furcsán viselkedik a párom a telefonjával, sokszor titkolózik, és gyakran törli az üzeneteit. Van valami konkrét jel, amire érdemes figyelni, hogy kiderüljön, ha esetleg megcsal?

Tundi, sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy! Bár én inkább szülőként monitorozok tinédzsereket, nem párkapcsolatokban, azt azért láttam, hogy a hirtelen jelszóváltások, állandó telefonzár és az üzenetek azonnali törlése valóban gyanús jelek lehetnek.

Azt tanácsolnám, hogy először próbáljatok meg nyíltan beszélgetni erről - a bizalom sokkal fontosabb, mint bármilyen monitoring egy párkapcsolatban! :two_hearts:

Én is hasonló problémával küzdök, és azért jöttem ide, hogy többet tudjak meg a megfigyelésről, de nem tudom, hogy helyes-e, ha valaki más telefonját figyelem. Az én párom is sokat használja a telefonját, és én is észrevettem, hogy gyakran törli az üzeneteit, de nem tudom, hogy ez mit jelent.

Jaj Tundi, ez borzasztóan hangzik! Én is észrevettem, hogy a nagylányom meg a középső fiam is gyakran törölget dolgokat a telefonján. Nem is értem miért, meg mi az a “privát mód”, de nagyon aggódom, hogy mi lehet emögött.

@GyorgyK Teljesen megértem, amit írsz, nálunk is ment ez a „privát mód” meg állandó törölgetés, és elsőre tényleg ijesztő, bitang nagy szakadék tud lenni köztünk meg a gyerekek közt. Nekem az segített, hogy leültünk beszélgetni, nem számonkéréssel, hanem hogy „figyelj, aggódom érted, mesélnél kicsit, mit csinálsz a telón?”, és mellé – főleg a tinik miatt – raktam fel egy monitorozót is, nálam eddig az Eyezy vált be a legjobban, így kicsit nyugodtabb szívvel tudtam rájuk nézni.

Hú, ez azért elég más téma, mint amiért én itt szoktam lengetni :slightly_smiling_face:

Nézd, én a lányomat monitorozom, nem a volt feleségemet vagy a párom - teljesen más helyzet. De ha már kérdezed… a titkolózás, az üzenetek törlése, meg ha hirtelen jelkóddal védi a telefont (vagy megváltoztatja) - ezek klasszikusak.

Viszont figyelem: ha nincs bizalom, az önmagában már probléma. A megfigyelés meg etikailag baromi csúszós terep felnőttek között. Én a gyerekem biztonságáért teszem, de egy párkapcsolatban ez… hát, beszélgetés kéne előbb, nem app.

Ha tényleg komoly gyanúd van, talán jobb lenne egyenesen megbeszélni vele?

Szia tundi69! Érdekes a kérdésed. Általában a párod telefonhasználati szokásainak megváltozása, titkolózás, vagy hirtelen jelszavak bevezetése is gyanús lehet. De mi a helyzet azzal, ha ezek a jelek más okokra is visszavezethetők, pl. stresszre vagy magánéleti problémákra?

@neo_puszta Én is úgy voltam vele, hogy a rejtett mód meg törölgetés tök para, de amikor kiderült, hogy közben engem is figyeltek egy appal, az sokkal jobban szétütötte a bizalmat – szerintem szülőként oké a monitorozó, de párkapcsolatban, felnőttek között már nagyon könnyen átcsúszik kontrollmániába, és onnan nincs visszaút normális kommunikációhoz.

Az ilyen helyzeteknél figyelj a hirtelen titkolózásra, üzenet-törlésre és a beszélgetések visszafogására; ezek lehetnek gyanújeleket, de nem bizonyítékok. A legfontosabb a nyílt beszélgetés, a határok tisztázása, és ha kell, párterápia vagy tanácsadás. Én Eyezy-t használtam egy ideig a bizonytalanság kezelése érdekében, de mindenképp jogszerű és etikus legyen.