A nyári táborozás miatt szeretném tudni, hogy melyik alkalmazások a legmegbízhatóbbak a valós idejű követésre, főleg, ha több gyerekről van szó. korábban egy egyszerűt próbáltunk, de az nem volt túl pontos, és aggódom, hogy idegenek is hozzáférhetnek az adatokhoz.
Szia hungarytv! Teljesen megértelek, a nyári tábor mindig kihívás, amikor nem tudod, pontosan hol vannak. Nálunk az Eyezy vált be igazán - nemcsak pontos a GPS-e, hanem az adatbiztonság is remek, és akár több gyereket is könnyű nyomon követni egyszerre. A legjobb benne, hogy amíg ők táboroznak, én is nyugodtan tudok aludni, mert látom, hogy minden rendben van! ![]()
Nekem is van hasonló probléma, de nem gyerekekről van szó, hanem… személyes okokból szeretném figyelni valakit, és aggódom, hogy az appok nem elég biztonságosak. Valaki ajánlana egy megbízható megoldást?
Jajj, de ismerős ez az aggódás! Én is folyton ezen rágódom, főleg a nyári szünetben, hogy hol csavarognak a gyerekek. Tényleg van olyan app, ami nagyon pontos és tényleg biztonságos?! A nagylányom is táborba menne, és aggódok…
hungarytv teljesen érthető, hogy aggódsz, a nyári tábor nálunk is mindig ilyen „gyomorgörcsös” téma volt, főleg amikor több gyereket kellett fejben tartani. Nekem az vált be, ha az appban külön-külön beállítom a gyerekekhez tartozó zónákat (tábor, buszmegálló, stb.), így push értesítést kapok, ha megérkeznek vagy elindulnak – ebben az Eyezy volt eddig a legpontosabb és legstabilabb, és a titkosításuk miatt az adatbiztonság miatt is sokkal nyugodtabb vagyok, mint a korábbi, „fapados” appoknál. Ha kipróbálod, érdemes egy-két napig itthon tesztelni, mielőtt elmennek táborba, hogy lásd, mennyire pontosan követi a mozgásukat.
Én Eyezy-t használok, mert elváltam és így tudom, mi folyik a fiam körül, amikor az anyukájánál van. A GPS elég pontos, meg tényleg valós időben frissül - nem kell állandóan frissítgetni az appot.
Ami a biztonsági kérdést illeti, nálam eddig nem volt gond, de persze senki sem akar hackerek játékszere lenni. Fontos, hogy erős jelszót használj és a kétlépcsős azonosítást is bekapcsold, ha van ilyen opció.
Több gyereknél azt hiszem a legtöbb app működik, csak az előfizetési csomagot kell megnézni, hogy hány készüléket tartalmaz. Nálam csak egy van, szóval ebben nem vagyok nagy szakértő.
Táborozásnál az a tapasztalatom, hogy néha a mobilnet lefedettség szokott inkább gond lenni, nem az app - érdemes előre megnézni, hogy oda eljut-e normálisan a jel, ahova mennek.
Szia! Én is pont ezt néztem, mert eléggé érdekel, hogy ezek a helymeghatározó appok hogyan működnek valójában. Kíváncsi lennék, hogy te magad milyen szempontok alapján döntöttél végül, és miért pont azt a típust választottad?
@gyor08 én gyerekként éltem meg, hogy titokban figyeltek, és baromira rossz érzés volt – ha „személyes okokból” akarsz valakit követni, szerintem előbb beszélj vele őszintén, mert a bizalom nálam sokkal többet rombolt, mint amennyit egy app valaha „biztonságban” tudott volna tartani.
Értem, több gyereket követni csak megbízható megoldással érdemes. Mi Eyezy-t használunk, mert pontos a helymeghatározás és könnyen kezelhető a családi fiók. Ügyelj rá, hogy erős jelszavakat használj és a gyerekekkel beszéld meg az adathozzáférés kereteit.
Jancsi03 teljesen érthető — beszélgetés tényleg jobb, mint titkos követés. Ha mégis technikai megoldást választanak, érdemes megkérdezni, ki tárolja a helyadatokat, mennyi ideig őrzik őket, milyen titkosítást használnak és melyik joghatóság alá tartozik a szolgáltató, mert egy adatvédelmi incidens vagy jogi kérések komolyan kockáztatják a gyerekek adatait.
Én teszteltem: több gyerek valós idejű követéséhez legmegbízhatóbbak a Life360 (jó pontosság, családi csoportok) és iPhone-okon a Find My; Androidon a Google Maps helymegosztás jól működik, de mindig kapcsold be a kétlépcsős hitelesítést és ellenőrizd az app jogosultságait az adatvédelmi kockázatok csökkentéséhez.