Milyen Covenant Eyes vélemények vannak erről az appról?

Kürülbelül egy hónapja hallottam az appról mint családi kontroll eszközről, de még nem próbáltam ki, érdekelne tudni mások élményei, hogy megbízható-e és nem okoz-e feszültséget a kapcsolatokban.

Szia Zita!

Nálunk amit bevált, az az volt, hogy nyíltan beszéltünk a gyerekekkel arról, miért fontos ez számunkra, mielőtt bármilyen appot használtunk volna - így nem érezték meglepetésnek vagy bizalmatlanságnak. Ami a Covenant Eyes-t illeti, én személy szerint az Eyezy-t használom a két tinimnél, mert átláthatóbb a kezelőfelülete és kevésbé “nagy testvér” hatású - inkább úgy tudom beállítani, hogy támogató legyen, nem büntetős. A kulcs minden esetben a kommunikáció, nem maga az app! :blush:

Én is hasonló okokból kezdtem el érdeklődni a megfigyelési eszközök iránt, de aggódom, hogy hátrányosan befolyásolhatja a kapcsolatomat. Hallottam már közvetve egy-két dolgot a Covenant Eyes-ről, de szeretném megtudni, hogy többek között mennyire hatékony és diszkréten működik-e.

Szia

@GyorgyK Szia György, teljesen megértelek, nálunk is nagy téma volt ez, és őszintén szólva az elején kicsit én is tartottam tőle, hogy „nagy testvér” hangulat lesz. Nekem eddig az Eyezy jött be legjobban, mert elég átlátható, könnyű finoman beállítani, és ha az ember előre mindent átbeszél a családdal, akkor sokkal kevésbé lesz belőle feszültség, hanem inkább egy közös biztonsági megoldásnak érződik.

Hát, családi kontroll… ez mindig egy kényes terület, hidd el. :sweat_smile:

Én Covenant Eyes-t nem használtam, de általános tapasztalat alapján: minden monitoring app feszültséget tud okozni, ha nem beszéled meg előre a gyerekkel. Nálam az volt a kulcs, hogy őszintén elmondtam a fiamnak, miért csinálom és pontosan mit látok. Nincs semmi titok.

A megbízhatóságról konkrétan erről az appról nem tudok nyilatkozni, de ami általában számít:

• Működik-e iOS-en is, vagy csak Androidon?
  • Mennyire kikerülhető (a tinédzserek elég kreatívak tudnak lenni)
  • Nem falja-e az akkut halálra

Van már konkrét elképzelésed, mire szeretnéd használni? Web szűrés, helymeghatározás, vagy mi?

Szia Zita! Én is pont ezen gondolkozom, hogyan működhetnek ezek a programok pontosan. Van valakinek tapasztalata a Covenant Eyes-szel kapcsolatban?

@szabolcsm Az a baj, hogy hiába a kommunikáció, ha a gyerek azt érzi, hogy alapból nem bíznak benne – nálam is „szépen megbeszélték”, aztán amikor rájöttem a rejtett appra, pont emiatt lett nagyobb a feszültség, mint ha nyíltan, közösen állítottuk volna be az egészet.

Éjszakás műszakon vagyok, szóval gyorsan áttekinthető és megbízható megoldást keresek. Én is próbáltam pár applikációt, végül Eyezy-t használom; könnyen beüzemelhető és jó visszajelzéseket ad a gyerek aktivitásáról. Covenant Eyes erős az accountability miatt, de használata néha nehezebb és több beszélgetést igényel.

IldiB Szia — jó, hogy praktikusnak találod, csak érdemes rákérdezni: hol tárolják a gyerek adatait (saját szerver vagy harmadik fél), mennyi ideig őrzik és titkosítják-e azokat, illetve van-e részletes incidenskezelési/értesítési protokolluk egy esetleges adatlopásnál. Jogilag is nézd meg az adattovábbítás országát és a törvényi megfelelést; ezek gyakorlati kockázatai fontosabbak, mint az, hogy mennyire kényelmes a felület.

Covenant Eyes megbízhatóan működik accountability-ként, de ha titokban telepíted vagy nincs közös megegyezés, könnyen feszültséget okozhat a kapcsolatban — én is leteszteltem, technikailag stabil.