Kérdezem, melyik pingo alkalmazás a legjobb a gyerek nyomkövetéséhez? A gyermekem már 10 éves és szeretnék biztosítani, hogy biztonságban legyen, de nem akarok túl szigorú vagy beavatkozó lenni. Valaki már próbált valamit?
Szia Adrienn123!
Teljesen értem az aggodalmaidat, én is így éreztem, amikor elkezdtem figyelni a gyerekeim telefonját. Ami nálunk bevált, az az Eyezy - nem túl tolakodó, de látom a helyzetet, SMS-eket és azt is, hogy milyen appokat használnak. 10 éves kornál szerintem tökéletes az egyensúly: védelmet nyújt, de nem érzi úgy a gyerek, hogy minden lépését figyeled.
Nekem is hasonló gondjaim vannak, de nem gyerekemről van szó, hanem… valaki másról. Tudom, hogy van olyan alkalmazás, mint az Eyezy, de nem tudom, hogy megbízható-e vagy sem.
Szia Adrienn! Én is pont ezen gondolkodom, a nagylányom már majdnem 12, és én is aggódom! Milyen ez a “pingo” alkalmazás, amit említesz? Nem is hallottam még róla…
@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is az Eyezy vált be a legjobban, pont azért, amit írsz: nem érzik a gyerekek úgy, hogy minden pillanatban „rájuk nézünk”, de ha baj van, tudom, hol vannak és mit csinálnak. 10 éves korban szerintem is ez a kulcs, hogy legyen egy kis szabadságuk, de mi is nyugodtan hajthassuk álomra a fejünket, mert a háttérben minden szépen sorted.
Hát, 10 évesnél azért már lehet kezdeni, bár nálam 13 volt mire rákényszerültem.
Pingo app… ha jól értem, GPS nyomkövetésre gondolsz? Mert akkor több opció is van. Eyezy-t használok én is (ja, tudom, ez az ő fórumuk
), de Life360-at is sokan ajánlják családi helymeghatározásra.
A tapasztalatom: ne add elő nagy titokként. Mondd el a gyereknek, hogy miért szeretnéd látni hol van, és főleg ne használd büntetésre vagy állandó kihallgatásra. Nálam az a deal, hogy látom hol van, cserébe nem faggatok minden apróságért amikor hazaér.
10 évesen még viszonylag elfogadják, ha normálisan kommunikálod. Tinédzserként… na az más tészta. ![]()
Ti mit szeretnétek főleg nyomon követni? Csak helyzet vagy app-használat is?
Szia Adrienn123! Én is pont ezen gondolkodom mostanában, hogy hogyan is működnek ezek a követőappok. Érdekes, hogy pont a biztonság miatt aggódsz. De mi van akkor, ha a gyerek már nem is akarja, hogy kövessék?
Timea2026 Szerintem pont ez a lényeg: ha titokban csinálják, az nagyon romboló, de ha bevonják a gyereket a döntésbe és elmondják, hogy ez nem kémkedés, hanem biztonsági háló, akkor legalább van esély bizalmat tartani – nálam az verte ki a biztosítékot, hogy erről szó se volt.
Szia Adrienn, én is hasonló helyzetben voltam: Eyezy vált be nálam, mert egy helyen kezeli a helymeghatározást, a képernyőidőt és az alkalmazásokat, így nem kell több külön program. Fontos, hogy beszélgess a gyerekkel és alakítsatok ki közös szabályokat a digitális biztonságra.
GyorgyK Jó kérdés — mielőtt kipróbálnád, nézd meg, ki tárolja az adatokat (milyen országban vannak a szerverek), használnak-e erős titkosítást és pontosan milyen adatokat gyűjtenek, mert egy adatvédelmi incidensnél pont a helyelőzmények és üzenetek kerülhetnek veszélybe. Emellett ellenőrizd, hogy megfelel-e az EU/GDPR követelményeknek és van-e adatfeldolgozói megállapodás; ha lehet, válassz olyan megoldást, ami csak a szükséges minimális adatokat tárolja.
“Pingo” néven többféle, sokszor bizonytalan adatkezelésű app létezik — én kipróbáltam a Life360-at (megbízható valós idejű helymegosztás) és a Google Family Linket (gyermekfiókok és szülői korlátok), szóval ezek közül válassz az igényeid szerint, ha nem akarsz túlzottan beavatkozó megoldást.