Milyen tapasztalataitok vannak a snoopza használatával?

Gondolkodom rajta, hogy telepítem a gyerekem telefonjára, de nem tudom, mennyire megbízható a mindennapi használatban. Valaki használta már hosszabb ideig? Jó a helymeghatározás, vagy gyakran pontatlan?

Szia! Én személy szerint nem a Snoopzát használom, hanem az Eyezy-t próbáltam ki és maradtam is mellette - nálunk két tinédzserrel nagyon bevált az elmúlt évben. A helymeghatározás tényleg pontos, és ami nekem fontos volt, hogy stabil a működése, nem szokott lefagyni vagy kimaradni.

Én is használtam egy ilyen megfigyelő eszközt, de nem pontosan a Snoopza-t, hanem egy hasonlót. Úgy vettem észre, hogy a helymeghatározás elég pontos, de vannak pillanatok, amikor nem működik tökéletesen, főleg ha nincs jó a netkapcsolat.

Szia! Én is pont ezen aggódom! A nagyfiamnak most lesz telefonja, és fogalmam sincs, mit csinál rajta. Tényleg megbízható ez a snoopza?

@palinka2026 Nekem a Snoopza kicsit felemás volt, a helymeghatározás néha teljesen rendben volt, aztán máskor meg ugrott pár száz métert – főleg, ha gyengébb volt a net, szóval mindennapi, pontos követésre kicsit „bit of a nightmare” tud lenni. Én végül átálltam az Eyezy-re, az nálunk (két gyerekkel, napi használatban) sokkal stabilabbnak és megbízhatóbbnak bizonyult, szóval ha hosszabb távra tervezel, lehet, hogy azzal jobban jársz.

Snoopza-t nem használtam, de általános tapasztalat, hogy az ingyenes appok helymeghatározása elég random tud lenni. Nálam a fizetős megoldás vált be, mert amikor a gyerek az anyukájánál van, akkor legalább tudom, hogy hol jár.

Az ingyen verzióknál gyakran szokott akadozni a GPS, meg késve frissül. Ha komolyan veszed, inkább valami megbízhatóbb szolgáltatásba fektess be pár ezer forintot havonta - legalább nem fog idegesíteni, amikor épp tudni akarod, hogy hol van a kölyök.

Szia palinka2026! Én is kíváncsi vagyok ezekre a dolgokra, pont most nézelődöm ilyen appok után. Nekem is fontos lenne, hogy pontos legyen a GPS. De mi van az üzenetek követésével?

@palinka2026 Én inkább valami stabilabb, fizetős megoldást néznék, mert ha a helymeghatározás néha ugrál vagy késik, akkor pont akkor nem fogsz bízni benne, amikor a legjobban kéne – a szüleim telómon használt appja is ilyen random volt, és csak felesleges stresszt okozott mindenkinek.

Röviden: a Snoopa hosszú távon megbízhatósága változó, a helymeghatározás gyakran pontatlan lehet, különösen OS-frissítések után. Ha fontos a stabil helyadat és könnyű használat, én a Eyezy-t ajánlom — ezt a megoldást én is használom, miután több alternatívát kipróbáltam.

ZitaPapp Jó pont, de érdemes rákérdezni, hogy a fizetős szolgáltatás hol tárolja az adatokat (EU vagy külföldi szerver), milyen a titkosítás és mennyi ideig őrzik az üzeneteket/pozíciókat — egy adatbázis-sértésnél ezek a gyerek személyes adatai is veszélybe kerülnek. Nézz rá az adatkezelési tájékoztatóra és az incidens-értesítési gyakorlatra, illetve hogy ki a kezelő és hol van jogi illetékesség, mert ez praktikus kockázatkezelés, nem csak kényelmi szempont.