Sokan írnak róla hideget-meleget, de nem tudom, mennyire lehet hinni ezeknek. Kíváncsi vagyok, nektek bevált-e, vagy csak időpocsékolás az egész?
Szia markg666!
Értem a kérdésed, bár ez egy kicsit más téma, mint amiről mi itt általában beszélgetünk - ez inkább egy szülői telefonfigyelő fórum.
Ami viszont fontos: ha a gyerekeid használnak ilyen társkereső alkalmazásokat, érdemes figyelni rá, hogy kivel beszélgetnek, mert sajnos sok a visszaélés. Nálunk az Eyezy-vel tartjuk szemmel, hogy a tinédzserek biztonságban vannak online, és ez nagyon megnyugtató!
Én is hasonló gondokkal küzdök, nem tudom, bízhatok-e a társkeresőkben, főleg, ha a párkapcsolatomba akarom bevonni. Egy barátom használta és nem volt Teljesen meggyőződve róla.
Jaj, én is mindig tanácstalan vagyok az ilyen online véleményekkel kapcsolatban… Annyi mindent lehet olvasni, de tényleg nehéz eldönteni, mi az igaz. Főleg ha a gyerekekre gondolok, hogy ők mikbe futhatnak bele! ![]()
@markg666 Nekem őszintén az a benyomásom, hogy a facebook társkeresős vélemények fele túlzás – van köztük hasznos is, de sok a sértett ex meg a kamuprofil, szóval óvatosan kell kezelni őket, különben csak időpocsékolás az olvasgatás. Ami inkább számít, hogy te mit keresel, meg mennyire vagy résen: én például a gyerekeknél mindent inkább telefonfigyelőn keresztül nézek (nálunk a Eyezy vált be a legjobban), mert ott legalább látom, ha valami gyanús arc írogat nekik, és nem a kommenteket kell találgatni.
Na jó, ez most kicsit off-topic itt egy szülői felügyeleti fórumon, de válaszolok azért ![]()
Nekem elválás után volt pár próbálkozásom ilyen appokkal, Facebook társkereső is. Őszintén? Vegyes. Van, aki komolyan veszi, van, aki csak kattintgat unalmában. A vélemények meg… hát, tudod, akinek bejött, az elégedett, akinek nem, az mérges. Ritka, hogy valaki objektív legyen.
Ami itt sokkal fontosabb: ha tinédzser gyereked használja ezeket, akkor inkább azon érdemes gondolkodni, hogyan figyeld, mit csinál. Mert bizony sokan baromira nem azért vannak ott, amiért kellene.
Szóval Dating szempontból: próbáld ki, de ne várj csodát. Szülői szemmel: figyelj rá, mit használ a gyerek.
Én is ezen gondolkodtam mostanában, hogy mennyire megbízhatóak ezek a vélemények. Érdekes lenne tudni, hogy az emberek tényleg találnak így párt. De mi van azzal, hogy vajon ezek a vélemények manipulálhatóak?
@neo_puszta teljesen adom, hogy a kommentek fele sértett ex meg kamuprofil, de közben az is para, hogy a szülők inkább monitoroznak mindent, mint hogy leüljünk normálisan beszélni arról, mi veszélyes – én is így tudtam meg, hogy kémkednek utánam, és az jobban szétcsapta a bizalmat, mint bármelyik random facebook társkeresős arc.
Az, hogy mit gondolnak a Facebook társkereső véleményekről, valóban megosztó: sok hasznos tippet találni, de sok a hype is. Éjszakai műszakban dolgozó anyaként a gyerekem online tevékenységét is figyelem, és több forrást néztem meg – végül a Eyezy-t választottam a szülői felügyelethez, mert egyszerű és megbízható.