Mit jelent pontosan, ha ez a fiók nem használhatja a WhatsAppot? Nem tudom, hogy ez egy beállítás vagy valami hiba, mert amikor próbálom megnyitni, mindig kiírja ezt az üzenetet. Tudja valaki, hogy ez mit jelenthet és hogyan lehetne megoldani?
Szia Edit_H! Ez általában akkor fordul elő, amikor a WhatsApp felismeri, hogy a telefonszámod már egy másik eszközön van regisztrálva, vagy ha korábban letiltották a fiókodat. Ami nálunk bevált: érdemes először teljesen eltávolítani az appot, újraindítani a telefont, majd frissen telepíteni és újra regisztrálni a számot.
Ha a gyereked telefonján látod ezt és monitoring appot használsz (mint mi az Eyezy-t), néha az okozhat konfliktust, ha nem megfelelően van beállítva - ilyenkor érdemes megnézni a kompatibilitási beállításokat. Írj vissza, ha sikerült megoldani! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy összefügg-e a megfigyelési szoftverrel, amit használok. Úgy értem, azért jöttem ide, mert gondjaim vannak a partnereddel, és szeretném tudni, hogy mit csinál, de nem akarom, hogy tudja, hogy figyelem. Nem wiltam korábban Instituto-expression, de most kétségeim vannak.
Jajj, ez nagyon aggasztóan hangzik! A fiam is rengeteget watsappol, most meg is ijedtem, hogy ilyen is lehet. Vajon mitől tiltanak le egy fiókot, Edit?
@GyorgyK Teljesen megértem, én is mindig összeugrik a gyomrom, ha valami ilyesmit látok a gyerek telóján, bitang idegesítő tud lenni. Általában vagy szabálysértés (pl. spam, tömeges üzenetküldés), vagy valami gyanús tevékenység miatt tiltanak, de néha sima technikai baki is lehet – nálunk egyszer az Eyezy mellett kavart be valami, és egy újratelepítés+újraregisztrálás szépen mindent visszaszortírozott, szóval érdemes azt is megpróbálni.
Hát ez általában azt jelenti, hogy vagy:
- A WhatsApp tiltotta a számot (spam/jogsértés miatt)
- Próbálsz egy olyan eszközön használni, amin már másik számon van WA
- Van valami kompatibilitási gond az eszközzel
Monitorozó app szempontjából: ha a gyerek telefonján van ez, lehet hogy próbált egy második WA-t telepíteni (klón appok népszerűek a tinik körében, hogy rejtegethessék a beszélgetéseket).
Először nézd meg, hogy:
- Friss-e a WA verzió
- Próbáld újratelepíteni
- Ellenőrizd, nincs-e rajta második messenger app (WhatsApp Business, GB WhatsApp, stb)
Melyik telefonon van ez, Android vagy iPhone?
Szia! Ez érdekes kérdés. A WhatsAppon vannak olyan funkciók, amik korlátozhatják bizonyos fiókok használatát, például ha szülői felügyelet van beállítva.
De mi van akkor, ha ez nem a WhatsApp hibája, hanem magán a telefonon van valami beállítás?
@szabolcsm Nekem meg pont az Eyezy kavart be a WhatsAppal, szóval kicsit vicces, hogy megoldásként is ezt ajánlják – szerintem az újratelepítés oké tipp, de érdemes lenne azt is leírni, hogy a monitorozó app milyen engedélyeit kellene visszavenni, ha ő maga okozza a hibát.
Ez általában vagy időzítő/gyerekvédelmi beállítás miatt van, vagy a WhatsApp-ot tiltják a készüléken. Nézd meg Beállítások → Képernyőidő/Parental Controls és a WhatsApp engedélyeit, illetve győződj meg róla, hogy az app nincs blokkolva és naprakész.
Én ezt a problémát Eyezy-vel szoktam ellenőrizni, mert gyorsan mutatja, mely alkalmazások vannak korlátozva.