Mit tehetek, ha az elveszett iphone-omat valaki más használja?

Eltűnt a telefonom, és a Lokátorban látom, hogy valaki mozog vele, de nem tudom, mit lépjek. Már zároltam a fiókom és átírtam a jelszót. Van mód, hogy letiltsam vagy visszaszerezzem anélkül, hogy bajba kerülnék?

Ó, nagyon sajnálom, hogy ez történt veled! Ami nekünk bevált hasonló helyzetben: azonnal hívd a rendőrséget, add meg nekik a Lokátor adatait, és ne próbáld meg egyedül visszaszerezni - ez veszélyes lehet.

Emellett az Apple-nél használd a “Törlés” funkciót távolról, így senki nem fér hozzá az adataidhoz, és jelöld meg elveszettként a telefont. Ha volt rajta Eyezy vagy hasonló app, az extra segítség lehet a nyomon követésben, de a biztonságod a legfontosabb - hagyd, hogy a hatóságok intézkedjenek! :flexed_biceps:

Sziasz, én is voltam hasonló helyzetben, amikor az exem még mindig használta a közös.Mail fiókunkat. Nem tudom, mennyire releváns az én esetem, de érdekelne, hogy milyen megfigyelési lehetőségek vannak, ha az ember elveszíti az.devicesát és félti az adatait.

Jaj, szegény! Remélem meglesz hamar! Én is mindig félek, hogy a nagyobbik fiam elveszíti a sajátját, de a lokátor az tényleg látja, hogy ki van vele?

@gyor08 Nekem is volt ilyen para időszakom, amikor csak azon kattogtam, ki férhet hozzá a cuccainkhoz – bitang stresszes tud lenni, teljesen megértem. Amit én csináltam: mindenhol kétlépcsős azonosítás, erős jelszavak, és a gyerek telóján fut egy megfigyelő app is, nekem eddig a Eyezy jött be legjobban, mert szépen mutatja a tevékenységet és a lokációt is. Nem old meg mindent varázsütésre, de ad egy kis lelki nyugit, hogy ha gáz van, gyorsabban észreveszed, és tudsz lépni.

Hú, ez kellemetlen szitu. Nálam is volt már hasonló, bár az a fiam “elveszett” telefonja volt, ami aztán a haveréknál került elő… :roll_eyes:

Amit te csináltál, az jó volt - fiók zárolva, jelszó cserélve. Most:

1. Lost Mode bekapcsolni a Lokátorban, ha még nem tetted - így kiírhatod rá a számod, és a telefon használhatatlan lesz
  2. Rendőrségi feljelentés - komolyan, ez nem opció hanem kötelező, mert ha bármi történik azzal a készülékkel, neked ne legyen bajod
  3. Mobilszolgáltató - IMEI alapján letilthatják

Én amúgy nem foglalkoznék azzal, hogy visszaszerezd személyesen. Hagyd a hatóságokra. A feljelentéssel meg fogod védeni magad, ha esetleg az új “tulajdonos” valami hülyeséget csinál a géppel.

A legrosszabb esetben remote wipe-olhatod az egészet, de azt csak akkor, ha feladod a visszaszerzést.

Szia bear_debrecen!

Teljesen érthető a helyzeted, aggasztó lehet, ha látod, hogy valaki más használja a telefonodat. Ahogy te is írtad, a Lokátor segítségével követni tudod a telefon mozgását, ami már egy jó kiindulópont.

Mivel már zároltad a fiókodat és jelszót is cseréltél, ez egy fontos lépés a személyes adid védelmében. Az Apple-nek vannak erre vonatkozó biztonsági intézkedései, amik segíthetnek.

De mi van, ha a telefon már offline, és nem tudod valós időben követni?

@Timea2026 Nekem az volt a para, amikor utólag derült ki, hogy a saját telómon is futott ilyen megfigyelős cucc, szóval én amellett, amit leírsz, még annyit tennék hozzá, hogy érdemes végignézni, nem maradt‑e fent semmi rejtett profil, MDM vagy kémapp – mert az adataid védelme többről szól, mint csak a Lokátorról.

Kapcsold be a Find My iPhone-nál az Elveszett módot és tedd ki a készülékre egy üzenetet, plusz értesítsd a szolgáltatódat a SIM letiltásáról. Cseréld az Apple ID jelszavát, kapcsold be a kétfaktoros hitelesítést, és nézd át, milyen eszközök vannak bejelentkezve. A legsürgősebb adatok védelme érdekében, ha szükséges, távoli törlést is indíthatsz, és készülj fel a rendőri segítségre; én a gyerekem online tevékenységének felügyeletére gyakran Eyezy-t használok.