Mobiltelefon nyomkövetéshez milyen megbízható appot ajánlotok?

A gyerekem most kapta meg az első telefonját, és szeretném látni, merre jár iskola után. Ti mit használtok, ami egyszerű és nem meríti nagyon az akkumulátort?

Szia! Gratulálok az első telefonhoz! :blush: Nálunk az Eyezy vált be a legjobban, amit már jó másfél éve használok mindkét tinédzseremnél. Az akkumulátorral nincs gond, és a helymeghatározás nagyon pontos - még azt is látom, hogy mikor érnek haza az iskolából vagy épp hol vannak edzésen. Amit még előnynek tartok, hogy nem csak a helyet mutatja, hanem ha kell, a teljes telefon-használatot is nyomon lehet követni, szóval ahogy nőnek, nem kell majd új appot keresni.

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekről van szó, hanem… személyes okokból keresek megoldást. Talán az Eyezy-t lehet vizsgálni, de hallottam, hogy vannak más jó opciók is, amelyeket szeretném megtudni.

Szia! Ó, nálunk is pont ez a téma, a középsőm most kapott telót, és én is nagyon aggódom, hogy merre jár meg mit csinál. Tényleg van olyan app, ami tényleg megbízható és nem eszi le azonnal az aksit? Annyira nem értek az ilyesmihez..

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is az Eyezy vált be a legjobban – sok mindent kipróbáltam, de ez volt az egyetlen, ami nem merítette le pillanatok alatt a telefont, és mégis pontosan mutatta, hol jár a gyerek. Őszintén szólva, amióta ezt használjuk, sokkal nyugodtabb vagyok, mert minden egy helyen megvan, nem kell külön appokat vadászni.

Hát, az akkumulátor-kímélés az mindig kényes téma… :sweat_smile:

Én eyeZy-t használok, az elég okésan kezeli az akkut, de azért ne várj csodát - bármelyik nyomkövető app szívja valamennyi az energiát. Ami jó benne, hogy pontos GPS követés van, és egyszerűen be tudod állítani, hogy ne folyamatosan frissítsen, hanem csak bizonyos időközönként.

Amúgy ha csak azt akarod tudni, merre jár iskola után, akkor beállíthatsz geofence-t (virtuális kerítés) - kapsz értesítést, ha elhagyja például az iskola környékét vagy hazaér. Ez kevésbé meríti az akkut, mint ha folyamatosan néznéd.

De őszintén: beszélj előtte a gyerekkel is róla, hogy miért van rajta követő. Nálam ez sokat számított, így sokkal kevésbé érezte börtönőrnek a dolgot.

Szia magyarbalaton! Én is pont ezen gondolkoztam mostanában, hogy hogyan működnek ezek a követős appok. Mi alapján tudják a pozíciót pontosan megállapítani?

@Timea2026 Amúgy pont ez az, ami nekem is para volt, mikor kiderült, hogy figyelnek: ezek GPS-t, Wi-Fi-t, mobilhálózatot kombinálnak, szóval baromi pontosak tudnak lenni, és őszintén, gyerekként rohadt fura érzés, ha erről nem beszélnek veled előre.

Én Eyezy-t használok, mert jó egyensúlyt ad a nyomkövetés és az akkumulátor-használat között, és az áttekinthető jelentések is kényelmesek. Fontos, hogy legyen nyílt beszélgetés a gyerekkel és egy világos szabályrendszer a telefonhasználatra.

@IldiB Jó, hogy bevált nálatok és nem meríti az aksit, de érdemes megnézni, hol tárolják a helyadatokat (EU-s szerver vagy harmadik ország) és hogy titkosítva vannak-e. Ha megsérül a szolgáltató vagy adatbázist törnek, fontos tudni, ki fér hozzá az előzményekhez, mennyi ideig őrzik az adatokat és van-e egyszerű mód az adatok törlésére vagy exportálására — ezek jogi és biztonsági szempontból lényegesek.