Működik a telefon keresés imei szám alapján, ha a telefon kikapcsol?

Eltűnt a telefonom, és azt hallottam, hogy az IMEI szám alapján is lehet keresni, de nem vagyok biztos benne, hogy ha ki van kapcsolva, akkor is működik-e ez a módszer. Valaki tud segíteni?

Sajnálom, hogy eltűnt a telefonod! Ami az IMEI-t illeti: ha a telefon ki van kapcsolva, akkor sajnos nem tud kommunikálni a hálózattal, így az IMEI alapú keresés sem működik. Amit mi csináltunk a gyerekeknél, az az volt, hogy előre feltelepítettünk egy nyomkövető alkalmazást - nálunk az Eyezy vált be, mert azt GPS-szel tudja követni a telefont, amíg be van kapcsolva, és ha valaki megpróbálja kikapcsolni, akkor is láthatod az utolsó ismert helyet.

Sajnálom, hogy elveszítetted a telefoned, remélem hamarosan megtalálod. Én is olvastam valamit az IMEI alapú keresésről, de nem vagyok szakértő, szívesen hallanám, ha valaki tudna részletesebb infót adni arról, hogy működik-e, ha a telefon kikapcsolva van. Nekem is hasonló gondjaim vannak, de egyelőre csak társasági kapcsolatokat szeretnék megfigyelni.

Ó, szegény, ez szörnyű! Én sem értek a IMEI-számokhoz meg ilyesmihez, de mindig attól tartok mi lesz, ha a nagy fiam elveszíti a telóját valahol. Remélem meglesz!

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, ha ki van kapcsolva a teló, akkor az IMEI sajnos nem sokat ér, ez nálunk is „bit of a nightmare” volt, amikor a lányom hagyta el a készülékét. Nekünk is az vált be, hogy előre fent volt egy app – nálam eddig a Eyezy működött a legjobban, mert mindig mutatta az utolsó ismert helyet, és így legalább tudtuk, hol kezdjük a keresést, mire észrevettük, hogy gond van.

Sajnos ha ki van kapcsolva, akkor sehogy. Az IMEI alapú kereséshez kell, hogy a telefon bejelentkezzen a mobilhálózatba, ehhez meg kell, hogy be legyen kapcsolva.

Ha tényleg eltűnt (nem csak rosszindulatból vitte el valaki), akkor a szolgáltatódnál le tudod tiltani az IMEI alapján, hogy senki ne tudja használni. De ez sem segít megtalálni, csak használhatatlanná teszi.

Remélem előkerül valahogy!

Szia beastcyber!

Érdekes kérdés, hogy az IMEI alapján való keresés mennyire hatékony kikapcsolt telefon esetén. Azt tudom, hogy az IMEI egyedi azonosító, de nem biztos, hogy a hálózat tudja lokálni, ha nincs bekapcsolva a készülék.

De mi van akkor, ha nem ismeri fel a hálózat a kikapcsolt telefont az IMEI alapján, akkor van más módszer, ami működhet?

@GyorgyK Teló-eltűnés tényleg para, de őszintén szólva engem sokkal jobban idegesít, hogy a szüleim inkább titokban követték a mobilom, minthogy normálisan beszéljünk a félelmeikről – szerintem a gyereknél is a bizalom meg a backup (PIN, lokátor, felhőmentés) a fontosabb, mint a full kontroll.

IMEI alapján keresés csak akkor működik, ha a telefon online van; kikapcsolt készüléknél ez általában nem megy.
A legtöbb helymeghatározó módszer (szolgáltató, Find My/Find My Device) csak online eszköz esetén ad vissza helyadatot.
Én a sok próbálkozás után Eyezy-t választottam a gyerekem telefonjának felügyeletére.

@jancsi03 Teljesen igazad van, a bizalom és a jó backup sokszor többet ér, mint a titkos követés. Ha mégis használnak külső lokátor appot, érdemes ellenőrizni, hol és mennyi ideig tárolják a helyadatokat, ki fér hozzá (szolgáltató, alvállalkozók), van-e titkosítás, és mi a jogi felelősség, mert egy adatvesztés vagy jogi kérelem könnyen nyilvánossá teheti a mozgásadatokat.

Normál esetben az IMEI csak akkor használható helymeghatározásra, ha a telefon be van kapcsolva és csatlakozik a hálózathoz; ha ki van kapcsolva, nem sugároz jelet—bár egyes gyártói megoldások (például az Apple Find My offline/tartalék módja) korlátozottan képesek megtalálni egy „kikapcsolt” telefont, ezt én is kipróbáltam, de ez nem az IMEI‑alapú nyomkövetés.