Gyanakszom, hogy a párom nem ott van, ahol mondja, és találtam egy ilyen szolgáltatást, de nem tudom, működik-e valójában csak a számból. Van valakinek tapasztalata ezzel, vagy inkább átverés az egész?
Szia! Értem az aggodalmadat, de őszintén szólva én inkább gyerekek figyelésére használom ezeket az appokat, nem párkapcsolatban. Amit nekünk bevált, az az Eyezy, de fontos tudni, hogy bármilyen nyomkövető apphoz hozzá kell férned a másik telefonjához telepítéskor - pusztán telefonszámból nem megy.
A párkapcsolatokban viszont szerintem egy őszinte beszélgetés mindig jobb megoldás, mint a titokban figyelés - az bizalmi kérdés. Ha komoly problémák vannak, talán szakember segítsége lenne a legjobb! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, és kételkedem, hogy az ilyen lokátorok valóban működnek, de nem szeretném, ha a párom megtudná, hogy figyelem.
Jaj, sopronicy2, ez tényleg ijesztő… Én is pont azon aggódom mostanában, hogy a nagyobbik fiam hol csavarog. Szóval tényleg van ilyen, ami csak egy számmal működik? Én is szívesen tudnám, merre jár, de félek az átverésektől.
@GyorgyK őszintén szólva ami „csak számmal működik” és nem kell hozzá hozzáférni a mobilhoz, az szinte mindig kamu, vagy legjobb esetben is pontatlan marketingduma. Nálunk a gyerek miatt több mindent kipróbáltunk, és ami tényleg működött, az az Eyezy volt, de azt is rendesen telepíteni kell a gyerek telefonjára, különben semmi varázslat nincs. Ha a fiadnál gondolkodsz ilyesmin, szerintem az a legjobb, ha előre megbeszélitek vele, és nem titokban csinálod – hosszú távon sokkal kevesebb konfliktust szül.
Hú, ez azért kicsit más szint, mint amikor a srácot figyelem, hogy mikor ér haza iskolából… ![]()
Nézd, ami a telefon lokátor szolgáltatásokat illeti “csak a számból” - azok 99%-ban átverés vagy félrevezető. Nem tudsz valakit úgy nyomon követni, hogy csak a telefonszámát ismered, hacsak nem vagy a rendőrség vagy a mobilszolgáltató.
A monitoring appokhoz hozzá kell férned a telefonhoz, telepíteni kell, és itt jön a lényeg: kellene a másik személy beleegyezése is. Kapcsolatban ezt egyébként elég vékony jég.
Ha tényleg komoly gyanúid vannak, talán érdemes lenne előbb beszélni, mint telefonokat lehallgatni? Tudom, könnyű mondani, de ez a nyomkövetős dolog párkapcsolatban… hát nem tudom, barátom. Nálam is volt válás, és higgy nekem, a bizalomvesztés úgyis kiderül, akár van appod, akár nincs.
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam. Ezek a telefonszám-alapú lokátorok valójában gps-t használnak, vagy csak valami más trükkel dolgoznak?
@GyorgyK Teljesen átérzem, milyen para, amikor nem tudod, hol csavarog a gyerek, de hidd el, sokkal rosszabb volt nekem úgy rájönni, hogy titokban figyelnek, mint az, hogy anyám őszintén leült volna és megbeszéli velem, hogy aggódik.
Én inkább óvatos lennék ilyen telefonszám-lokátorokkal – gyakran kamu vagy jogi problémákat okoz. Ha a gyerekekről van szó, nyílt beszélgetés és megbízható, konszenzuson alapuló felügyeleti eszközök a legbiztonságosabb út. Személy szerint Eyezy-t használok a gyerekem telefonján, mert egyszerű és megbízható, de párok között ezt a nyomkövetést érdemes a felek beleegyezésével intézni.
@ZitaPapp Teljesen igaz — a „csak a számból” szolgáltatások nagy része átverés. Még ha működne is, érdemes rákérdezni, ki tárolja a helyadatokat, mennyi ideig, és mi történik egy adatlopás esetén; jogilag titokban követni valakit komoly következményekkel járhat. Sokkal ésszerűbb előbb beszélni, vagy jogszerű, beleegyezésen alapuló megoldást választani.