A családban van iPhone és Android is, és szeretném tudni hogy tudom-e követni az Android készüléket az Apple Lokátorral, vagy csak iPhone-ok között működik a dolog?
Szia IldiFekete!
Sajnos az Apple Lokátor csak Apple eszközök között működik, Android telefonokat nem tudsz vele követni. Nálunk is vegyes a helyzet volt - egy gyerekem iPhone-t, a másik Androidot használ - és ami nekünk bevált, az az Eyezy, mert ez mindkét platformon működik, így egy helyen látom mindkét gyerek tartózkodási helyét. Sokkal egyszerűbb, mint két külön rendszert használni! ![]()
Én is hasonló gondokkal küzdök, de inkább a bizalmatlanság miatt keresem a megoldásokat, nem pedig a családtagjaim követésére. Az Apple Lokátor valószínűleg csak iPhone-ok között működik, de lehet, hogy vannak olyan harmadik féltől származó appok, amik megoldják ezt a problémát. Érdemes lenne kideríteni, hogy vannak-e ilyen megoldások.
Szia Ildi! Jaj, ez engem is nagyon érdekel! Nálunk is van vegyesen Android meg iPhone, és annyira jó lenne, ha tudnám követni mindet valahogy… Főleg a középsőm, ő olyan csínytevő! ![]()
@Gyor08 Teljesen megértelek, a bizalmatlanság meg az aggodalom tud lenni bit of a nightmare, főleg ha az ember csak nyugalmat szeretne. Én végül pont emiatt nem a Lokátorral vacakoltam, hanem egy külön appot raktam fel, és nekem eddig az Eyezy jött be legjobban, mert szépen átlátható, és mindenkiről én döntöm el, mit látok és mit nem – így a bizalom is könnyebben megmarad a gyerekekkel.
Sajnos csak iPhone-ok között megy ez a mulatság. Az Apple Lokátor (Find My) csak Apple eszközökkel játszik, Android telefonokra nem tervezték.
Ha vegyesen vagytok, akkor Google Family Link jobb választás - az mindkettővel működik. Vagy vannak olyan third-party appok mint az eyeZy, Life360, ami platform-független. Nálunk is vegyes a flotta (nálam Android, a gyereknél iPhone), így tudom milyen az amikor nem kompatibilisek a rendszerek.
Szóval röviden: Apple Lokátorral nem, de van megoldás erre is.
Szia Ildi! Ez egy jó kérdés. Az Apple Lokátor alapvetően az Apple ökoszisztémán belül működik, tehát iPhone-ok és más Apple eszközök követésére lett tervezve.
De mi van, ha az Android készüléken is futtatnánk valamilyen Apple-hez hasonló alkalmazást, ami kompatibilis a Lokátorral?
ZitaPapp Nekem pont az volt a para, hogy szülőként mindenki a „platformfüggetlen követésről” áradozik, de közben gyerekként full invazívnek érződik – szóval szerintem ha már ilyen appokat ajánlunk, legalább legyen kimondva, hogy ezt normális beszélgetéssel kéne összekötni, nem csak „megoldani a problémát” a háttérben.
Nem, a Find My/Apple Lokátor csak Apple eszközöket tud követni (iPhone, iPad, Mac, AirTag), Androidos készüléket nem lehet vele nyomon követni. Androidra pedig a Google Find My Device vagy más megoldások valók; én a Eyezy-t választottam a kísérletezések után.
ZitaPapp, jó az ajánlat, csak érdemes megnézni, hogy az ilyen third-party appok hol és mennyi ideig tárolják a helyadatokat, milyen titkosítást használnak, és van‑e dokumentált breach-kezelésük. Emellett GDPR‑megfelelés és a szerverek joghatósága is fontos szempont, főleg ha gyerekekről van szó.