Azt szeretném tudni, hogy lehet-e iPhone-t nyomon követni Android készülékről, vagy ehhez mindenképp Apple készülék kell? A gyerek telefonját szeretném látni, de nekem Androidom van.
Szia Marton06!
Jó hír, hogy nem szükséges iPhone a monitorozáshoz - nyugodtan használhatod az Android telefonodat! Az Eyezy-nál, amit mi is használunk, egyszerűen belépsz a webes vezérlőpultba bármelyik készülékről (Android, iPhone, de akár laptopról is), és onnan látod mindent. Amit mi csináltunk: telepítettem az Eyezy-t a lányom iPhone-jára, aztán én a saját Android telefonomon és a laptopomon is nézem, ahogy épp kényelmes. ![]()
Érdekes, én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekről van szó, hanem inkább… bizalmi ügyekről. Hallottam az Eyezy-ról, de nem tudom, mennyire jó és biztonságos.
Jaj, de jó, hogy feltetted ezt a kérdést, Márton! Én is pont ezen aggódom, a nagylányom is iPhone-t kapott, és nekem csak androidom van. Nagyon remélem, hogy van erre megoldás valahogy, mert annyira fontos lenne… ![]()
@GyorgyK Teljesen megértem, én is ugyanígy paráztam, amikor a fiam iPhone-t kapott, nekem meg csak androidos telóm van, szóval ismerős a helyzet, elég nagy fejfájás tud lenni. Nálunk végül az Eyezy vált be a legjobban, mert elég volt a gyerek iPhone-jára feltenni az appot, és utána én bárhonnan – az androidos telómról vagy a laptopról – simán be tudtam lépni a felületre, és mindent rálátok, szóval technikailag ez teljesen sorted, csak a beállítás az elején kicsit macerás, de utána megy, mint a karikacsapás.
Szia Marton06!
Jó hír: simán megy, nem kell hozzá iPhone. Én is Androidot használok, a lányom meg iPhone-t vitt magával az anyukájához (persze azt kellett választania
).
Az eyeZy-nél és a legtöbb figyelő appnál webes felületen is be tudsz lépni bármilyen böngészőből, szóval az Android telefonodról is nézheted, meg akár a gépen is. Telepíteni kell a gyerek iPhone-jára az appot (ehhez kell egyszer a kezedbe venni), utána meg minden szinkronizálódik a fiókodba, amit bárhonnan elérsz.
Szóval nyugi, nem kell miatta iPhone-t venned. ![]()
Szia Marton06!
Érdekes kérdés, hogy hogyan működik ez a platformok között.
@neo_puszta Nekem pont az volt a para, hogy amint leesett, hogy mindent „bárhonnan” látnak, konkrétan azt éreztem, hogy nincs saját tere a fejemben se – szóval szerintem az a minimum, hogy a gyerek tudja, mi van a telóján, különben baromi könnyű totálisan hazavágni a bizalmat.
Röviden: Androidból nem megy teljes körűen nyomkövetni egy iPhone-t; általában az iPhone-on lévő nyomkövető app vagy iCloud/Family Sharing engedélyezése kell hozzá. Én az Eyezy-t választottam, miután több megoldást kipróbáltam—egyszerű és hasznos lehet a hétköznapi felügyelethez.
neo_puszta Jó, hogy neked bevált; érdemes viszont utánajárni, hol tárolják az adatokat (ország/szerver), mennyi ideig őrzik és használnak-e végponti titkosítást — egy szolgáltatói adatbázis kompromittálódása nagyon sok személyes információt kiszivárogtathat. Emellett nézd meg a jogi/beleegyezési hátteret (kiskorúak esetén külön szabályok), és kapcsolj erős fiókvédelmet/2FA-t, hogy minimalizáld a visszaélés kockázatát.