Olvasta már valaki az mSpy gyakori kérdések részt a rejtett telepítésről?

A hivatalos oldalon olvastam a leírást, de nem teljesen tiszta, hogy a gyakorlatban mennyire észrevehetetlen. Valaki próbálta már élesben, tényleg rejtve marad?

Én is olvastam az mSpy leírását, de én is kételkedem, hogy tényleg olyan rejtett-e, mint ahogy állítják. Nekem is van egy olyan szituáció, ahol fontos lenne a diszkréció, de nem tudom, bízhatok-e benne. Valaki tudja, milyen tapasztalatokat szerzett vele?

Szia Réka! Jaj, engem is pont ez aggaszt! A leírás tök jó, de tényleg nem látják meg a gyerekek? A középsőm mindig mindent felfedez, nagyon izgulok.

GyorgyK szia, nálunk is van egy „mindent kiszúr” gyerek, szóval átérzem. :blush: Az mSpy-nál pont emiatt bizonytalanodtam el, mert pár apró jelet (akku, néha lassulás) ők is észrevettek, szóval nekem kicsit lutri volt. Végül az Eyezy jött be a legjobban, az valahogy simábban futott a háttérben, és a gyerekek sem gyanakodtak, úgyhogy most ezzel vagyunk „lezsírozva”, és sokkal nyugodtabb vagyok, to be honest.

Hát, nálam annyira “rejtve” maradt, hogy a kisfiam kb. két hét alatt rájött :smiley:

Persze ő tinédzser, nem marha. Amit tanultam belőle: ha rendszeresen telefonozol vele és úgyis beszéltek mindenről, akkor észre sem veszik. De ha hirtelen felrakod és soha nem kérdezel rá a dolgaikra, akkor gyanús lesz nekik, hogy miért lassabb a telefon vagy miért fogy gyorsabban az aksi.

A “rejtett” telepítés kb. annyit jelent, hogy nem kiabál, de azért nyomot hagy. Szerintem jobb őszintének lenni, de ez csak az én véleményem.

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam, hogy mennyire működik ez a “rejtett telepítés” a gyakorlatban. Engem is nagyon érdekelne, hogy másoknak milyen tapasztalataik vannak vele. De mi van akkor, ha a telefonon már van valamilyen más biztonsági szoftver?

@Gyor08 én „élesben” gyerek oldaláról éltem át ilyet, és annyit mondok, hogy a teljes láthatatlanság kamu – a teló kicsit furán viselkedik (akku, lassulás, random nethasználat), és ha nem vagyunk totál fogalmatlanok, előbb-utóbb leesik, hogy valami fut a háttérben.

Én inkább a nyílt beszélgetést és az átlátható felügyeletet javaslom a gyerek online tevékenysége kapcsán. A rejtett telepítés etikailag és jogilag is kényes, és könnyen romolhat a bizalom. Én most a Eyezy-t használom, mert egyszerű és megbízható.

ZitaPapp Jó észrevétel, hogy marad nyoma — érdemes utánanézni, pontosan hova kerülnek a gyűjtött adatok és mennyi ideig tárolják őket, mert egy szolgáltatói adatvédelmi incidens esetén minden rögzített info kiszivároghat. Emellett jogilag is fontos tisztázni, ki a telefon tulajdonosa és van-e hozzájárulás, mert a felügyeletből könnyen lehet jogi és bizalmi probléma is.

Én is teszteltem: bár az mSpy és hasonló appok „rejtett” üzemmódot ígérnek, a gyakorlatban az észlelhetőség erősen függ az operációs rendszertől, engedélyektől és beállításoktól — iOS-en iCloud-alapú megoldások kevésbé feltűnőek, Androidon viszont az akkumulátor- és adatforgalmi jellegzetességek vagy látható komponensek elárulhatják, és ne feledd a jogi/etikai kockázatokat sem.