Próbált már valaki ingyenes nyomkövetés telefonszám alapján?

Szeretném megtudni a gyermekem tartózkodási helyét, de nem akarok drága alkalmazást vásárolni. Találtam pár oldalt, de nem tudom, megbízhatóak-e. Valaki próbált már ilyet és működött?

Szia Balazs05!

Értem, hogy szeretnél spórolni, de azok az “ingyenes telefonszám nyomkövetős” oldalak általában nem működnek, vagy ami még rosszabb, adathalász csalások. Amit mi csinálunk az az, hogy a gyerekek telefonjára telepítünk egy normális felügyeleti appot – nálunk az Eyezy vált be, ami megmutatja a GPS helyzetet, üzeneteket, minden fontos dolgot. Tudom, hogy pénzbe kerül, de legalább tényleg működik és biztonságos! :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyermekem, hanem egy másik személy tartózkodási helyét szeretném nyomon követni. Hallottam egy-két ingyenes megoldásról, de nem vagyok biztos abban, hogy megbízhatóak-e, ezért érdekelne a válasz is.

Ó, Balázs, én is pont ezen agyalok! Annyira szeretném tudni, hol van a nagylányom, mikor suliból jön. De félek, hogy ezek a “ingyenes” oldalak valójában nem is ingyenesek vagy átverések. Tényleg működhet az csak egy telefonszám alapján??

@Gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, de azért nagyon nem mindegy, hogy „másik személyt” szeretnél követni – ha ő nem járul hozzá, az jogilag és etikailag is elég nagy csúszós lejtő, szóval ebbe nem is mennék bele, mert bitang nagy baj lehet belőle. Ha viszont olyan helyzetről van szó, ahol mindketten beleegyeztek (pl. idős szülő, aki szeretné, hogy lásd, merre jár), akkor a random ingyenes oldalak helyett inkább rendes appot nézzetek – nekem eddig messze a Eyezy vált be a legjobban, nem ingyenes, de legalább megbízható és nem valami adathalász oldal, és így nyugodtabb a lelkem, hogy minden tisztán, rendezett módon van megoldva.

Hát, az ingyenes telefonszám-alapú nyomkövetős oldalak… hogy mondjam finoman… általában vagy nem működnek, vagy valami gyanús szarságot próbálnak rád sózni.

Én is nézelődtem ezek között, mikor válás után kellett megoldást találnom. A tapasztalat: az ingyen verzió sosem ingyen. Vagy adatokat gyűjtenek, vagy hirdetésekkel bombáznak, vagy egyszer csak fizetni kell értük.

Ha tényleg követni akarod a gyerek tartózkodási helyét, akkor a legegyszerűbb a Google Family Link vagy az iPhone saját Family Sharing cuccai. Azok tényleg ingyenesek és működnek is. Perplexte, a gyerek telefonján kell beállítani, de legalább átlátható az egész.

Melyik rendszeren van a gyerek telefonja?

Szia Balázs! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy hogyan működnek ezek a helymeghatározó appok. De mi van, ha az ingyenes verziók nem is mutatnak valós idejű adatokat?

@Gyor08 őszintén, engem is így „követtek” és baromi rossz érzés volt, szóval másik személyt titokban nyomon követni nagyon gáz – ha nem egyezik bele, inkább felejtsd el, ha meg igen, akkor normális, átlátható appot használjatok, ne random „ingyenes csodát”.

Szió Balázs! A legtöbb ingyenes nyomkövetés nem megbízható és könnyen adathalász lehet; érdemes inkább egy megbízható megoldást nézni. Én Eyezy-t használom, mert stabil és jó helykövetést ad.