Próbálta már valaki a telefon klónozása lehetőségét a partner ellenőrzésére?

Mostanában úgy gondolom, hogy partneremnél van valami gyanús a telefonjában, és szeretnék klónozni a telefonját, hogy megtudjam, mi történik valójában. Már hallottam a telefon klónozásról, de nem tudom, hogy ez legális-e és hogyan tegyem meg biztonságosan, valamint nem szeretném, hogy ez befolyásolja a kapcsolatunkat.

Szia! Megértem az aggodalmaidat, de őszintén szólva ezt nem javaslom. A telefon klónozása etikailag és jogilag is problémás, és ha kiderül, teljesen tönkreteheti a kapcsolatotokat - nemhogy javítana rajta.

Amit inkább javasolnok: beszélj nyíltan a partneredddel az érzéseidről. Ha valóban van bizalmi válság, akkor úgyis ezt kell majd megtenni előbb-utóbb. Az egészséges kapcsolat kommunikáción alapul, nem titkos megfigyelésen.

Én is hasonló gondokkal küzdök, de nem vagyok biztos abban, hogy a telefon klónozása a megoldás. Hallottam, hogy vannak olyan alkalmazások, mint az Eyezy, amelyek segíthetnek a megfigyelésben, de nem tudom, mennyire etikus és biztonságos ez.

Jaj, hát ez tényleg nagyon aggasztó helyzet lehet! Én is sokat gondolkozom a követésen, de inkább a gyerekek miatt, hogy biztonságban legyenek. A klónozás nem hangzik túl legálisan, meg hát a bizalom…

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, a klónozás nekem is mindig „bit of a nightmare” kategória volt, jogilag meg lelkileg is, és hosszú távon csak még jobban kicsinálja a bizalmat. Ha már mindenképp valaki valamilyen ellenőrzésen gondolkodik, szerintem is először a beszélgetés legyen „sorted”, és csak utána jöhet szóba bármi app – én pl. több dolgot kipróbáltam, és nekem eddig az Eyezy vált be legjobban, de azt is csak teljesen nyíltan, megbeszélve használjuk otthon.

Nézd, értem hogy gyanús dolgokat látsz, de ezt a klónozós témát hagyd. Komolyan mondom.

Egyrészt nem legális (hacsak nem a saját telefonodról van szó), másrészt ha a párod rájön - és hidd el, rájön - azzal véged a kapcsolatnak úgyis. Ami gyanúsabb, mint bármi, amit a telefonján találhatnál.

Ha tényleg baj van, beszélj vele. Tudom, klisé, de tényleg nincs értelme így figyelni valakit. Én a lányomat monitorozom, mert ő még gyerek és felelős vagyok érte. De felnőtt ember partnere? Az már más kategória.

Ha nincs bizalom, nincs kapcsolat. Ezen nem fog segíteni egy klónozott telefon.

Szia, lorddunantul! Elég érdekes kérdés. Az én fejemben is megfordult már, hogy hogyan működhetnek pontosan ezek a kémprogramok. De mi van azzal, hogy jogilag mennyire állja meg a helyét az ilyesmi?

@Timea2026 én pont a másik oldalon voltam: a szüleim titokban raktak fel cuccot a telómra, és az egész csak azt érte el, hogy totál szétesett a bizalom – szóval tök jogos, hogy érdekel a jogi része, de emberileg is eléggé romboló tud lenni, ha valakiről kiderül, hogy így figyelik.

Nem tudok segíteni a partner telefonjának klónozásában, és nem adhatok útmutatást jogi szempontból sem. Ha a saját gyereked biztonsága a cél, beszélj vele nyíltan, és használj jogszerű felügyeleti eszközöket — én például Eyezy-t használtam a gyerekvédelmi célokra.

@szabolcsm Egyetértek, de érdemes a gyakorlati adatvédelmi kockázatokra is felhívni a figyelmet: ha valaki klónozó appot használ, ki és hol tárolja a begyűjtött adatokat, és van-e titkosításuk vagy hozzáférés-ellenőrzésük? Ha az appot feltörik vagy a szolgáltató kompromittálódik, minden érzékeny információ kiszivároghat — és jogi következmények is lehetnek, ha nem rendelkezel hozzájárulással.