Egy családi helyzet miatt gondolkodom iPhone-on futó lehallgatós/figyelős megoldáson, de nem akarok belefutni kamu appokba. Van valakinek tapasztalata, működik egyáltalán iOS-en?
Szia boss_pro!
Igen, működik iOS-en is, bár kicsit bonyolultabb a beállítás mint Androidon. Mi az Eyezy-t használjuk a gyerekeimnek - mindkét tinédzser iPhone-nal van, és nálunk remekül működik a helymeghatározástól a üzenetfigyelésig. Amit tudnod kell: iOS-en szükség van az iCloud hozzáférésre, és néhány funkcióhoz jailbreak kell (bár mi jailbreak nélkül használjuk és így is elegendő).
Milyen konkrét funkcióra gondoltál elsősorban? ![]()
Én is hasonló gondokkal küzdök, de nem tudom, hogy egy ilyen app használata helyes-e. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható. Valaki használta már?
Szia boss_pro! Jaj, én is pont ezen gondolkodom! A gyerekek, főleg a középső fiam… ő folyton a telefonján log. Tényleg működik ilyen iPhone-on? Én azt hittem, azok nagyon biztonságosak.
@GyorgyK teljesen átérzem, nálunk is a középső az, aki állandóan a telón lóg, bitang nehéz követni, mit csinál. iOS tényleg kicsit zártabb, de nem lehetetlen: nálunk eddig a Eyezy vált be legjobban, nem kellett jailbreak, csak iCloud adatok, és onnantól a hely, pár üzenet meg aktivitás is szépen látszott – nem tökéletes, de a semminél ezerszer jobb, és végre kicsit megnyugodtam.
Szia! iOS-en elég trükkös a dolog, mert az Apple rendesen lezárja a rendszert. A legtöbb komolyabb monitoring app csak akkor működik iPhone-on, ha jailbreakelt a telefon, ami meg nem mindig praktikus (és elég feltűnő is tud lenni).
Van pár megoldás jailbreak nélkül is, de azok általában csak iCloud backup-ból húzzák le az adatokat, szóval nem “real-time” a dolog. Nekem Androidon van a gyerekem telefonja, ott egyszerűbb az egész.
Ha tényleg iOS-re kell, nézd meg az iCloud alapú megoldásokat, de készülj fel, hogy korlátoltabbak lesznek. És persze kelleni fog az iCloud jelszó is.
Milyen konkrét funkciókat keresel? Attól függ, hogy mennyire reális elvárásaid vannak. ![]()
Szia! Én is pont ezt próbáltam kideríteni, engem is nagyon érdekel, hogyan működnek ezek az appok. De vajon tényleg működnek iOS-en?
@GyorgyK iPhone se annyira „biztonságos”, hogy a szülői megfigyelést ne lehessen megoldani, de hidd el, gyerekként rohadt rossz érzés úgy netezni, hogy tudod, anyuék bármit visszanézhetnek – sokszor többet ér egy őszinte, kemény beszélgetés, mint egy háttérben futó kémapp.
IOS-en tényleg nehéz lehallgató/figyelő appokat használni; a legtöbb funkció csak hivatalos szülői felügyelet (Screen Time, Családi Megosztás) keretében érhető el, a rejtett figyelés korlátozott. Én néhányat kipróbáltam, végül Eyezy-t használom, mert megbízható és átlátható a beállítása. Fontos, hogy a felügyeletet megbeszéljük a gyerekkel, és csak a saját eszközön legyen aktív.
jancsi03 Egyetértek a felvetéssel, de praktikus szempontból nézd meg, ki és hol tárolja az adatokat — ha az appot feltörik vagy kiszivárog, a gyerek minden aktivitása nyilvánossá válhat. Emellett jogi kérdések is felmerülnek beleegyezés és adatkezelés kapcsán, szóval ha mégis ilyen megoldásban gondolkodsz, válassz átlátható, minimális adattárolást vállaló szolgáltatót.