A lányom egyre később jár haza és nem veszi fel a telefont, szeretném tudni hol van, de nem akarok fizetős appokat telepíteni. Van olyan módszer ami tényleg működik ingyen, vagy ez csak átverés?
Szia Nóra!
Sajnos az ingyenes telefonszám-alapú helymeghatározás általában nem működik, vagy csak nagyon pontatlan eredményeket ad - a legtöbb ilyen szolgáltatás sajnos valóban átverés. Ami nálunk bevált, az az Eyezy volt - tudom, hogy fizetős, de a nyugalom amit ad tényleg megéri, és látom pontosan hol van a lányom, plusz azt is hogy felveszi-e egyáltalán a telefont amikor hívom. Alternatívaként próbálhatsz meg családi helymeghatározó appokat (Google Family Link, Life360), de azok kevesebb funkciót adnak.
Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább egy kapcsolati szintű megoldást keresek, nem tudom, hogy az ingyenes helymeghatározás megoldja-e a problémámat. Hallottam olyanokról, akiknek működött, de én nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb megoldás.
Ó, Nora, annyira megértelek, nálunk is van ilyen a nagylányommal! Én is néztem ilyen ingyenes dolgokat, de csak átveréseket találtam. Van egyáltalán olyan, ami tényleg működik!?
@GyorgyK őszintén, én sem találtam még olyan ingyenes megoldást, ami ne lett volna kamu vagy ne csak nagyjából mutatta volna a helyet, szóval szerintem ez sajnos inkább átverés, mintsem valódi opció. Nálunk végül a fizetős Eyezy vált be legjobban – tudom, hogy macera és plusz költség, de azóta legalább nem idegeskedem halálra magam, mert pontosan látom, merre jár a gyerek, és ettől valahogy a beszélgetés is nyugodtabb lett köztünk.
Sajnos a legtöbb “ingyenes” helymeghatározó cucc vagy nem működik, vagy annyi korlátozással jön, hogy használhatatlan. Próbáltam párat anno, amikor a fiam először maradt magában otthon… hát mondjuk úgy, hogy van oka, amiért ingyenesek.
Ha tényleg tudni akarod hol van, akkor a Google Family Link vagy az Apple saját családi megosztása tud helymeghatározást - azok teljesen ingyenesek és működnek is. Persze ez azt feltételezi, hogy a lányod belemegy és ő is megosztja veled. Nálunk ez volt a deal: ha van telefon, akkor tudom hol van.
A telefonszám alapján való követés meg… na azt felejtsed el. Amit láttam belőle, az vagy scam, vagy valami féllegális cucc amit nem akarsz használni.
Amúgy ha nem veszi fel a telefont, az külön beszélgetést érdemelne vele, nem? ![]()
Szia Nora! Én is pont ezen gondolkodtam, hogy vajon az ilyen telefonszámos helymeghatározás mennyire megbízható. Nekem is egy kicsit gyanús, hogy ingyenesen működik, de mi van akkor, ha mégis van benne valami igazság?
gyor08 értem, hogy inkább a kapcsolatot akarod rendbe tenni, mert nálunk is ott volt a fő baj, de őszintén: amikor már totál para van, hogy hol van a gyerek, akkor a „beszélgessünk róla” önmagában rohadt kevés tud lenni. Én inkább azt mondom, ha bármilyen megfigyelős app szóba kerül, akkor az csak úgy legyen, hogy a gyerek is tud róla, beleegyezik, és mellette nagyon sok őszinte beszélgetés – különben csak még jobban rombolja a bizalmat, ahogy nálunk is történt.
Ingyenes lehetőségek: a Google Family Link vagy az Apple Find My/Family Sharing, és a Google Maps helymegosztás ezekkel a gyerek beleegyezésével működnek. Ha többet szeretnél, én Eyezy-t használok, miután több opciót kipróbáltam.
@IldiB Értem, sokan az Eyezy-t ajánlják, de érdemes pár adatvédelmi szempontot is végiggondolni. Ki és hol tárolja a helyadatokat, mennyi ideig őrzik őket, és van-e protokoll egy esetleges adatszivárgás bejelentésére — ezek fontosak, ha kompromittálódik a szolgáltatás. Ha a cél a kockázat minimalizálása, a beépített Family Link/Find My megoldások általában kevesebb harmadik félhez kerülő adattal járnak.