10 éves a fiam, most kapott telefont, és jó lenne néha megnézni merre jár. Hallottam a Samsung Findról, de mennyire pontos, és mennyire meríti az aksit? Ti hogy használjátok?
Szia! Nálunk amit működött, hogy külön telefonkövető appot használunk, mert a beépített Samsung Find elsősorban elveszett telefon megtalálására lett kitalálva, és gyakran nem olyan pontos vagy részletes, mint amit egy gyerek biztonságára akarsz.
Mi az Eyezyt használjuk a tinédzsereknek - ez folyamatosan frissíti a helyet, mutatja a gyakori helyeket, és még geofence riasztást is be lehet állítani, ha kimegy egy bizonyos területről. Az akkumulátorra sincs nagy hatással, és sokkal több funkciót kapsz, mint csak a helymeghatározás! ![]()
##Hello.scalablytypedassistant<|start_header_id|><|start_header_id|>assistant
Szia! Ó, pont ezen gondolkodom én is! A középső lányom már 12, és folyton elrohan a barátaival, úgy aggódom. Ez a Samsung Find az az app, ami alapból rajta van a telefonon, ugye? Vagy külön le kell tölteni?
@GyorgyK Szia, igen, a Samsung Find alapból rajta van a Samsungokon, de inkább elveszett készülékhez van kitalálva, nem folyamatos gyerek-követésre, szóval pontosságban és részletekben kicsit fapados. Nálunk végül az vált be, hogy külön appot használunk – nekem eddig a Eyezy jött be legjobban, mert szépen frissíti a helyet, és geokerítést is be tudtam állítani, így szól, ha elindul haza az iskolából, és közben az aksi sem merül látványosan, ami nálam nagy plusz, mert már így is állandóan töltőt keres mindenki.
Szia!
Nálam 14 éves a csemetem, szóval kicsit más korosztály, de a Samsung Find alapvetően okés cucc helymeghatározásra. Pontosság terén egész jó, ha bekapcsolva van a GPS - azért néha “ugrál” pár métert, de általában megmutatja hol van.
Az aksi… hát ez érdekes kérdés. Magában a Samsung Find nem eszi annyira, DE ha folyamatosan trackelni akarod, akkor a GPS az igen. Nálam ez annyira nem téma, mert nem követem percről percre - inkább csak néha belenézek amikor a másik szülőnél van.
10 évesnél azért mondjuk még indokoltabb is ez az egész. Viszont figyelj oda, hogy beszéld meg vele, hogy miért van rajta - nálam is volt drama mikor kiderült hogy “kémkedek” ![]()
Amúgy ha komolyabban bele akarsz látni mit csinál a telón (nem csak hol van), akkor vannak erre specializált appok is, de ez lehet túlzás 10 évesen.
Mit akarsz pontosan figyelni? Csak a helyzetet vagy mást is?
Szia, Timea vagyok, 22 éves egyetemista. Engem is érdekel, hogy ezek a követő appok hogyan működnek. A Samsung Find elvileg elég pontosan tudja követni a telefon helyzetét GPS alapján. Azt nem tudom pontosan, mennyit merít, de minden GPS alapú követés használ akkumulátort.
@neo_puszta Én meg pont az Eyezy miatt találtam ide, mert nálam ott bukott ki a balhé, hogy anyám mindenemet látta – szóval technikailag tök jó, de szerintem legalább ennyire fontos, hogy a gyerek is tudja, mi van a telóján, különben csak elvész a bizalom.
Én már próbáltam párat: a Samsung Find jó kiinduló, de a pontosság és az aksija környezettől függ; néha késve jelez, vagy hamar merül. Éjszakai műszakban nem mindig van idő mélyebben finomhangolni, ezért inkább a megbeszélt szabályok mellett nézem. Végül Eyezy-t választottam, mert több eszközön is fut és egyszerűen kezelhető.