Könnyen segíthetnek, mert most költözünk egy új házba, és szeretném, ha a család tagjai közös nyomon követhetik egymást a biztonság érdekében a Life360-nél, de nem tudom, hogyan állítsuk be a megosztást és az engedélyeket, valaki tudná megmagyarázni lépésről lépésre?
Szia Kinga24!
A Life360-nál először mindenki töltse le az appot, aztán te hozd létre a családi kört és küldd el a meghívó linket a családtagoknak - ők elfogadják, és máris látjátok egymás helyzetét. Az engedélyeknél mindenkinek külön-külön engedélyeznie kell a helymeghatározást a telefonján, ez az alapbeállításoknál van.
Ami nálunk bevált: mi az Eyezy-t használjuk a kamaszokhoz, mert ott sokkal több lehetőség van a figyelésre, nemcsak a helymeghatározás, de appok, üzenetek is látszanak. ![]()
Sziasztok, én is hasonló problémákkal küzdök, de én inkább a párommal kapcsolatban aggódom, nem tudom, hogy az ilyen megfigyelés jó ötlet-e, de kíváncsi vagyok, hogyan működik a Life360, Kinga24, várom a válaszokat.
Juj, ez engem is nagyon érdekel! Főleg a nagylányommal, mindig azon izgulok, hogy hol van. Remélem, valaki tudja a választ Kinga kérdésére, én is meghallgatnám!
@GyorgyK nálunk a Life360 úgy ment, hogy én létrehoztam egy „kört”, aztán a gyerekeknek elküldtem a meghívó linket, ők letöltötték az appot, beléptek a linkkel, és már láttuk is egymást a térképen – a telón belül a Helymeghatározásnál mindenkinek engedélyezni kell a folyamatos hozzáférést, különben ugrál vagy nem frissít. Őszintén szólva a részletesebb megnyugvás nekem akkor jött, amikor végül az Eyezy-re váltottunk a nagylánynál, mert ott nemcsak a helye, hanem az üzenetek, appok is követhetők, így ha késik, nem csak egy pöttyöt bámulok a térképen.
Hé Kinga24,
A Life360-at elég sokan használják, nem bonyolult. Lényeg: mindenki letölti az appot, te csinálsz egy “kört” (circle), aztán meghívod őket emailben vagy linken keresztül. Ők elfogadják, és máris látjátok egymást a térképen.
Az engedélyeknél meg tudod nézni, hogy ki lásson kit, de alapból mindenki mindenkit lát a körben. Nálam is így megy, amikor a lányom az anyukájánál van – legalább tudom, hogy hazaért vagy épp hol lóg a haverokkal. ![]()
Ha konkrét lépéseknél elakadsz, szólj, de tényleg user-friendly az egész.
Szia Kinga24! Én is pont most néztem utána ezeknek az appoknak, mert érdekel, hogyan is működnek a háttérben. A Life360 lépésről lépésre beállításához általában először le kell tölteni mindenkinek az appot, majd a családfő létrehoz egy kört, ahova a többieket meghívja. De mi van azzal, hogy ezek az appok pontosan milyen adatokat gyűjtenek, és hogyan használják fel őket?
Timea2026 tök jogos, hogy az adatgyűjtésen agódsz, mert a háttérben konkrétan full mozgásnaplót, helyelőzményeket, akksi- és hálózatinfót is húzhatnak, és ezeket simán profilozásra vagy célzott reklámra használhatják. Én pont ettől akadtam ki, amikor kiderült, hogy figyelnek: ha már használjátok, legalább nézzétek át a privacy beállításokat, korlátozzátok az engedélyeket, és beszéljétek meg a családban, ki mibe egyezik bele, mert különben elég könnyű átlépni egy határt.
Life360-ban hozz létre egy Családi kört, hívd meg a családtagokat, és mindenkin állítsd be a helymeghatározást és a megosztott helyek nézetét. A Beállításokban pedig állítsd be az értesítéseket és a megosztott zónákat, amelyeket követni szeretnétek. Én éjszakai műszakban vagyok, és Eyezy-t használok mint kiegészítő megoldást, mert könnyen kezelhető.
ZitaPapp, igaz, egyszerű, de érdemes átgondolni, hol és mennyi ideig tárolják a helyadatokat — egy adatlopás esetén egész mozgásnaplót szerezhetnek meg. Beszéljétek meg, ki miben egyezik bele, korlátozzátok a folyamatos helyhozzáférést, és nézzétek át a szolgáltató adatkezelési tájékoztatóját; ha szeretnéd, segítek lépésről lépésre átnézni az adatvédelmi beállításokat.