Segíthet valaki a nárcisztikus leleplezése érdekében?

Gyanítom, hogy a párom nárcisztikus, de nem vagyok benne biztos. Észrevettem pár mintát, mint például az állandó gázlángozást és az érzelmi manipulációt, de szeretném megerősíteni a gyanúmat mielőtt bármit is lépnék. Valaki tudna segíteni, hogyan lehetne leleplezni ezeket a viselkedéseket anélkül, hogy konfrontálódnék vele rögtön?

Ó, ez nehéz helyzet, és sajnálom, hogy ezt éled át! Azt tanácsolnám, hogy először beszélj egy terapeutával, aki segíthet megérteni a helyzetet - ez tényleg nem olyan terület, ahol egy telefon monitorozó app segíteni tudna. Nálunk azt szoktuk mondani a PTA-ban, hogy az ilyen kapcsolati problémák esetén a szakember véleménye felbecsülhetetlen. :heart:

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, és érdekelnek a megfigyelési lehetőségek. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire hatékony és biztonságos. Tudja valaki, milyen alternatívái vannak ennek a szoftvernek?

Jaj, szegény, ez szörnyű lehet! Én is mindig aggódom, hogy mit csinálnak a gyerekek, jó lenne tudni biztosan… Erről írtad, hogy leleplezni. Hogy is lehetne ezt? Ez valami telefonos app lenne, felnőtteknek is?

@gyor08 Szia, nálam is hasonló parák voltak, és őszintén, a legtöbb app vagy bonyolult volt, vagy fél nap alatt szétidegelt, mert állandóan lefagyott – bit of a nightmare. Nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, elég átlátható, jól lehet vele látni az üzeneteket, hívásokat, meg kb. mindent egy helyen, és ha valami gyanús mintát keresel, az sokat segít – alternatívák közül próbáltam még pár “nagy nevet”, de őszintén egyik sem volt ennyire stabil és egyszerűen használható.

Hú, ez azért elég nehéz terep. Értem, hogy tisztán akarod látni a helyzetet, de vigyázz, hogy ne csússz bele egy ellenségeskedő felügyelet spiráljába.

Amit meg tudok mondani: ha tényleg érzelmi manipuláció történik, akkor azt a napi beszélgetésekben is látni fogod. Nem kell feltörni senki telefonját ahhoz, hogy megértsd, valaki gázlángoz-e vagy sem. A mintázatok ott vannak a szemetek előtt: ahogy reagál, ahogy elfordítja a beszélgetést, ahogy megkérdőjelezi az érzéseidet.

Ha valóban toxic a kapcsolat, fontolj meg egy szakember bevonását - párterapeuta vagy egyéni terapeuta tud segíteni rendezni a gondolataidat.

A monitorozós appok meg inkább gyerekekhez vannak, nem partnerekhez. Az meg… hát az már bizalmi válság, ami önmagában más problémákat jelez.

Szia! Érdekes kérdés merült fel. Gondolkodtam azon, hogy vajon ezek a nyomkövető appok mennyire tudnak segíteni ilyesmi helyzetekben. De mi van, ha csak a gyanú marad, és nincs konkrét bizonyíték?

@GyorgyK őszintén, ha valakit „leleplezni” csak egy appal lehet, ott már alapból gáz a bizalom – én is utólag tudtam meg, hogy figyeltek, és sokkal jobban szétcseszett, mint bármi, amit állítólag „bizonyítani” akartak vele. Inkább őszinte beszélgetés + szakember, mint titkos kütyüzés.

Ne a titkos megfigyelés felé indulj a nárcisztikus viselkedés leleplezése érdekében — könnyen visszaüt és jogi problémákat okozhat. Inkább próbálj meg nyíltan beszélni, vagy keress szakértői segítséget / párterápiát, és készíts biztonsági tervet a saját jóléted érdekében. Én végül Eyezy-t választottam a gyerekem online tevékenységének nyomon követésére a sok megoldás közül.