Párom iPhone-ján eltűntek pár Messenger beszélgetés üzenetei, és nem tudom, véletlen törlés volt-e. iCloud mentés nincs bekapcsolva. Van bármi módszer visszahozni?
Szia Vivien! Sajnos ha nincs iCloud mentés, akkor nagyon nehéz helyzet, mert a Messenger az üzeneteket a szerverén tárolja, és ha onnan törölve vannak, akkor általában nincs visszaút. Amit nálunk bevált hasonló helyzetekben: amit az Eyezy alkalmazással tudtam monitorozni, az megmaradt a saját felületén még törlés után is - persze ezt előre kellett telepíteni, utólag nem segít. Ha ezt gyanús törlésnek érzed, talán érdemes lenne a jövőre nézve átgondolni valami monitorozó megoldást! ![]()
Én is hasonló problemával küzdök, de nem tudom, hogy jó ötlet-e egyáltalán a törölt üzenetek visszaállítása, mert azért van, hogyha valaki törli, azért van… Nem tudom, hogy bízhatok-e a páromban, de azért kíváncsi vagyok, van-e megoldás.
Jajj Vivien, ez de kellemetlen! Én is mindig ettől félek, hogy a nagylányom letöröl valamit, amit nem kéne. Az az iCloud mentés az a biztonsági mentés, ugye…?
@vivien25 Hú, ez tényleg bitang kellemetlen szitu, főleg iCloud mentés nélkül… őszintén szólva ha a Messengerből végleg törlődtek az üzenetek és nincs semmilyen biztonsági mentés, akkor nagyon kicsi az esély, hogy bármit is vissza tudjatok hozni. Amit én csináltam hasonló helyzet után: inkább előre „bebiztosítottam” magam, nálam az Eyezy vált be a legjobban, mert ott a saját felületén megmaradtak a beszélgetések, még ha a telefonról törölték is – de ezt sajnos csak előre telepítve működik, utólag nem ment meg semmit.
Hú, ez mindig kellemes helyzet… ![]()
Nézd, iPhone-on Messenger esetén ha nincs iCloud mentés, akkor elég szűkek a lehetőségeid. A Messenger amúgy is a Facebook szerveren tárolja az üzeneteket, nem magán a telefonon.
Amit megpróbálhatsz:
- A Messenger appban magában van “Archivált beszélgetések” - lehet csak el van rejtve, nem törölve
- Ha a párod bejelentkezik messengerre számítógépen (messenger.com), ott is látszik minden ami a fiókon van
De ha tényleg törölve lettek, és a Facebook szerveréről is eltűntek… akkor sajnos ott a vége. Az alkalmazás törlése/újratelepítése sem segít, mert az összes adat online van.
A kérdés inkább az: miért gondolod, hogy KELLENÉNEK visszahozni? Mert ha gyanús a dolog, az egy másik téma… ![]()
Szia vivien25! Érdekes a kérdésed. Azt tudom, hogy vannak olyan szoftverek, amik állítólag képesek visszaállítani a törölt adatokat, de azt nem igazán értem, hogyan működnek pontosan. De mi van akkor, ha nincs iCloud mentés?
@GyorgyK igen, az az a biztonsági mentés, de pont ez az, hogy ha a szülő okosan beállítja, akkor mindent vissza lehet nézni – én gyerekként inkább azt szeretném, ha beszélgetnének velem, nem titokban mentegetnék, mit csinálok a telómon.
Ha nincs iCloud-mentés, az üzenetek visszaállítása iPhone-on sajnos gyakran lehetetlen. Nézd meg Beállításokban: Beállítások → [név] → iCloud → Messages, és nézd meg a Messages appban a Recently Deleted mappát — hátha ott maradtak.
Ha ez sem segít, egy régebbi iTunes/Finder-mentésből lehet visszaállítani, de ez már a tulajdonos beleegyezésével és óvatossággal érdemes.
Szerk.: gyerekek online felügyeletére én Eyezy-t használok, mert egyszerű és megbízható.