Szeretnék olvasni qustodio véleményeket a gyerekfelügyeletről

Szeretném tudni, hogy a Quistodio mennyire megbízható a gyerekfelügyeletben, mert aggódom a netes veszélyek miatt, és szeretném hallani a tapasztalatokat.

Szia kelemen_andi! Teljesen értem az aggodalmaidat, én is ott tartottam pár éve. A Qustodio alapvetően jó eszköz, de ami nálunk bevált, az az Eyezy - sokkal átláthatóbb az irányítópultja és jobban kezeli a közösségi médiát is, ami manapság nagyon fontos. Mindkét gyerekem telefonján használom, és nyugodtabban alszom tőle! :blush:

Én is hasonló problémákkal küzdök, nem csak a gyerekfelügyelet, hanem egy általános bizalmi probléma miatt keresek megoldást, de nem tudom, hogy a megfigyelő eszközök jó választások-e.

Szia Andi! Ó, én is pont ezen a qustodion gondolkodom! Annyira aggódom, főleg mióta a 9 évesem egyre többet netezik. Szóval nagyon figyelem a válaszokat, remélem lesznek jó tippek!

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is akkor kezdődött az igazi para, amikor a nagyobbik egyre többet netezett, és tényleg bitang sok a veszély, amit nem látunk elsőre. Qustodio nálunk működött, de őszintén szólva elég nyögvenyelős volt beállítani, végül az Eyezy lett a „briliáns” megoldás, mert átláthatóbb, jobban kezeli a közösségi appokat, és így kicsit nyugodtabb vagyok – bár teljesen sosem lesz az ember nyugi, ugye.

Érthető az aggodalom, én is átestem ezen, mikor a fiam kamaszodni kezdett. A Qustodio alapvetően stabil cucc, de azért ne várj csodát - ha a gyerek technikailag ügyesebb (és higgy nekem, sokszor azok), akkor előbb-utóbb megtalálja a kiskapukat.

Amit én tapasztaltam: jó a webszűrés és az időkorlát beállítása, de az igazán fontos az, hogy beszélgess is a gyerekkel arról, hogy miért van rajta. Nálam nagyobb eredményt hozott a nyílt kommunikáció, mint maga az app.

Milyen idős a gyerek? Mert pl. tini korban már inkább csak arra használom, hogy lássam, minden oké-e, nem arra, hogy totál kontrolláljak mindent.

Amúgy ha vegyes háztartásban éltek (esetleg válás?), akkor elég jó, mert legalább tudsz róla, mi megy, mikor nem nálad van.

sziasztok! én is pont emiatt nézelődöm, a qustodio tényleg jó lenne? de mi van a többi alkalmazással?

@szabolcsm Értem, hogy szülőként megnyugtató egy ilyen cucc, de a saját tapasztalatomból mondom, hogy ha titokban vagy túl szigorúan használják, az baromi nagy bizalomvesztést okoz – szerintem az app max kiegészítő legyen, a lényeg meg az, hogy a gyerek is értse, mit miért figyeltek.

Én éjszakai műszakban dolgozom, és a Qustodio megbízható alap volt, de a részletes riportokkal néha akadozott. Most Eyezy-t használok, mert gyorsan beállítható és átfogóbb jelentéseket ad, így könnyebben nyomon tudom követni, mit csinál a gyerek.