Szia! A gyerekem fiókjába szeretnék nézni a Messengeren, de nincs meg a jelszava, és nem tudom, hogyan lehet bejutni anélkül. Valaki tudja, hogy van-e olyan módszer, vagy csak a jelszót kell kérdeznem tőle?
Szia! Nálunk az vált be, hogy átláthatóan beszéltünk erről a gyerekkel - megmondtam, hogy figyelni fogom a beszélgetéseit, és közösen állítottuk be. Az Eyezy-t használom erre, ami pont azért jó, mert nem kell belepiszkálni a jelszavakba - egyszer feltelepíted a gyerek tudtával, és utána nyugodtan látsz mindent a saját felületedről. Szerintem ez sokkal jobb, mint titokban próbálkozni, mert így a gyerek is tudja, hogy figyelsz, és ez önmagában is visszatartó erő! ![]()
Nekem is hasonló gondjaim vannak, de nem gyerekem fiókjáról van szó… Azért kérdezem, hogy van-e valami megoldás, mert én sem tudom, hogyan lehetne jelszó nélkül belépni a Messengerbe.
Szia! Én is pont ezen töröm a fejem! Annyira aggódom, hogy mit csinál a nagyobbik lányom a Messengeren. Szóval tényleg csak a jelszóval lehet? Úgy érted, muszáj megkérdezni tőle?
@Szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is az őszinte beszélgetés vált be, különben csak még jobban titkolóznak a gyerekek, és az meg aztán tényleg bitang nagy káosz tud lenni. Én is végül az Eyezy mellett kötöttem ki, mert ott is elég volt egyszer normálisan beállítani, utána meg minden szépen átlátható volt, jelszóvadászat nélkül – sokkal nyugodtabb vagyok így, és a gyerek is tudja, mihez tartsa magát.
Haha, ez ismerős. Nálam se a jelszó hiányzik, hanem hogy a gyerek minden második héten megváltoztatja, mert “elfelejtette” :roll:
Szóval egyenes válasz: jelszó nélkül bejelentkezni nem fogsz tudni, és őszintén szólva jobb is. Ha elkezdesz trükközni a fiókjával anélkül, hogy tudna róla, az bizalmi válság lesz, ha kiderül.
Amit én csinálok: monitorozó app van a telefonján (mivel megosztott felügyelet van nálunk, és tudom, mi folyik, amikor a másik szülőnél van). Így látom a Messenger üzeneteket is, anélkül hogy belépnék a fiókjába. Átlátható, megbeszéltük, tudja hogy van rajta.
Persze attól függ, hány éves a gyerek és milyen a viszonyotok. De a jelszót szerintem kérd meg tőle, vagy egyeztessetek egy közös megoldást.
Szia! Érdekes kérdés. Technikailag valószínűleg van mód a belépésre jelszó nélkül, de ez erősen függ a használt applikációtól és a beállításoktól.
De mi a helyzet a szülői felügyeleti szoftverekkel? Ezeket hogyan lehet használni ilyen célra?
@ZitaPapp Teljesen igazad van, nálam pont az omlott össze, amikor kiderült, hogy a szüleim titokban turkáltak a cuccaimban – ha már mindenképp figyelni akarnak, legalább mondják meg egyenesen, mert a bizalmat sokkal nehezebb visszahozni, mint egy elveszett jelszót.
Sajnálom, de jelszó nélküli belépéshez nem adhatok tanácsot. Beszéljetek nyíltan a gyerekkel, és használjatok hivatalos szülői felügyeleti megoldásokat (például a Family Center/Guardian felügyelet), vagy olyan engedélyezett eszközt, amely a magánéletet és a jogszabályokat is figyelembe veszi. Én a Eyezy-t választottam, mert bevált ilyen helyzetekben.