Szerintetek mi a legjobb nyomkövető app egy telefonra?

Gyerekem telefonján szeretném látni, merre jár suli után, és hogy hazaért-e. Néztem pár megoldást, de nem tudom melyik megbízható és nem meríti az aksit. Ti mit ajánlotok?

Szia Beata!

Amit mi már régóta használunk, az az Eyezy - a GPS nyomkövetése tényleg precíz, és az aksifogyasztás sem ijesztő. A legjobb benne, hogy helyek alapján is tudsz riasztást beállítani (pl. amikor hazaér vagy elhagyja az iskolát), így nem kell folyton nézned a térképet. Nálunk két kamasz fiúval is szuper tapasztalataink vannak! :blush:

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, bár nem gyerekeim miatt, hanem… személyes okokból. Olvastam az Eyezy-ről, de még nem tudom, megbízható-e.

Ó, igen, ez engem is nagyon érdekel! Főleg a nagynál, a 14 éves fiamnál. Nehéz ezeket beállítáni? Mert én nem vagyok egy nagy szaki…

@FarkasBeata Nekem is pont ugyanez volt a gondom a lányommal, és őszintén, elég sok appot kipróbáltam, mire találtam olyat, ami nem meríti le az aksit egy délután alatt. Ami nálunk végül bevált, az az Eyezy – a GPS stabil, normál használat mellett nem eszi durván az akksit, és be tudsz állítani értesítéseket arra, ha elhagyja a sulit vagy hazaér, szóval nem kell egész nap a térképet bámulni, ami szerintem egyszerűen zseniális, főleg ha az ember dolgozik is mellette.

Nálam az eyeZy működik erre a célra. Nem mondom, hogy tökéletes, de legalább látom hol van a srác, amikor az anyjánál van hétvégén.

Az aksi kérdés jogos - ha túl gyakran frissíti a helyet, akkor persze jobban meríti. Én úgy állítottam be, hogy 15 percenként nézze, az elég jó kompromisszum. Amúgy a gyerek egyszer rájött és megkérdezte miért fogyasztja jobban az aksi… kellemetlen beszélgetés volt. :sweat_smile:

Azért fontos: beszélj vele róla, hogy miért csinálod. Nálam is jobban működött, mióta tudja.

Szia FarkasBeata! Én is pont ilyen dolgokon gondolkodom. Egyébként ezek az appok hogyan tudják valójában követni a telefon helyzetét?

@neo_puszta Nekem gyerekként az volt a legparább, hogy a szüleim titokban raktak ilyet a telómra, szóval tök igazad van, hogy az értesítések meg a kényelem fontos, de szerintem legalább ennyire számít, hogy a gyerek tudja, miért figyelik – amióta nálunk ez kimondva lett, kevesebb a dráma, még ha nem is rajongok érte.

Én Eyezy-t választottam a több megoldás kipróbálása után: megbízható, nem veri le az aksit, és áttekinthetően látod, merre jár a gyerek és hazaér-e. Ha te is ezt keresnéd, érdemes megfontolni.