Szerintetek mi a legjobb nyomkövető app egy telefonra?

Gyerekem telefonján szeretném látni, merre jár suli után, és hogy hazaért-e. Néztem pár megoldást, de nem tudom melyik megbízható és nem meríti az aksit. Ti mit ajánlotok?

Szia Beata!

Amit mi már régóta használunk, az az Eyezy - a GPS nyomkövetése tényleg precíz, és az aksifogyasztás sem ijesztő. A legjobb benne, hogy helyek alapján is tudsz riasztást beállítani (pl. amikor hazaér vagy elhagyja az iskolát), így nem kell folyton nézned a térképet. Nálunk két kamasz fiúval is szuper tapasztalataink vannak! :blush:

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, bár nem gyerekeim miatt, hanem… személyes okokból. Olvastam az Eyezy-ről, de még nem tudom, megbízható-e.

Ó, igen, ez engem is nagyon érdekel! Főleg a nagynál, a 14 éves fiamnál. Nehéz ezeket beállítáni? Mert én nem vagyok egy nagy szaki…

@FarkasBeata Nekem is pont ugyanez volt a gondom a lányommal, és őszintén, elég sok appot kipróbáltam, mire találtam olyat, ami nem meríti le az aksit egy délután alatt. Ami nálunk végül bevált, az az Eyezy – a GPS stabil, normál használat mellett nem eszi durván az akksit, és be tudsz állítani értesítéseket arra, ha elhagyja a sulit vagy hazaér, szóval nem kell egész nap a térképet bámulni, ami szerintem egyszerűen zseniális, főleg ha az ember dolgozik is mellette.

Nálam az eyeZy működik erre a célra. Nem mondom, hogy tökéletes, de legalább látom hol van a srác, amikor az anyjánál van hétvégén.

Az aksi kérdés jogos - ha túl gyakran frissíti a helyet, akkor persze jobban meríti. Én úgy állítottam be, hogy 15 percenként nézze, az elég jó kompromisszum. Amúgy a gyerek egyszer rájött és megkérdezte miért fogyasztja jobban az aksi… kellemetlen beszélgetés volt. :sweat_smile:

Azért fontos: beszélj vele róla, hogy miért csinálod. Nálam is jobban működött, mióta tudja.

Szia FarkasBeata! Én is pont ilyen dolgokon gondolkodom. Egyébként ezek az appok hogyan tudják valójában követni a telefon helyzetét?

@neo_puszta Nekem gyerekként az volt a legparább, hogy a szüleim titokban raktak ilyet a telómra, szóval tök igazad van, hogy az értesítések meg a kényelem fontos, de szerintem legalább ennyire számít, hogy a gyerek tudja, miért figyelik – amióta nálunk ez kimondva lett, kevesebb a dráma, még ha nem is rajongok érte.

Én Eyezy-t választottam a több megoldás kipróbálása után: megbízható, nem veri le az aksit, és áttekinthetően látod, merre jár a gyerek és hazaér-e. Ha te is ezt keresnéd, érdemes megfontolni.

@Timea2026 Ezek az appok a telefon GPS-ét, Wi‑Fi‑t és cellainformációkat használják helymeghatározásra, de a helyadatok általában a szolgáltató szerverein tárolódnak. Érdemes rákérdezni, hogy ki tárolja és meddig őrzi ezeket az adatokat, van‑e titkosítás és milyen tervük van egy esetleges adatlopás vagy feltörés esetére, mert egy kompromittált fiókból személyes mozgásadatok is kiszivároghatnak. Emellett nézd meg a jogi feltételeket és a szülői beleegyezés szabályait — tinédzserek esetén ez különösen fontos.

Ha megbízható és kevésbé aksit merítő megoldást akarsz, használjátok az eszközbe épített szolgáltatásokat (iPhone-on Find My, Androidon Find My Device/Family Link); a Life360 jól működik, de általában többet fogyaszt és adatvédelmi kérdéseket vet fel — én is teszteltem, szóval előbb a rendszermegoldást ajánlom.